Fiskedeller med fritter og kål

img_1116 Fiskefrikadeller m. Fritter og coleslaw , 4 personer 40 min, Hf1,2,3 og 1/2 Hf4, 3 spsk fedt, 2 spsk mælke dressing Jeg elsker fiske frikadeller , det gør vi faktisk alle sammen, vi bruger dem også som pålæg, i sandwich og burgere. Derfor denne store portion, så er der til frokosten i løbet af ugen. Jeg laver også gerne 8 små, som fryses ned til Olvias madpakker. Hvis du ikke ønsker at lave til fryseren og madpakkerne, så halver du bare ingredienser til fiske deller. Bemærk lige at jeg har to slags kartofler nede i ingredienser, det er fordi at alle ikke er pjattet med sødkartoffel, så der er en lille Hf4 i denne opskrift. Fiskefrikadeller 400g lyssejfilet 400g torsk 1,5 tsk salt Frisk kværnet peber 1 spsk løgpulver 1/2 dl fløde 3 æg 1 spsk mel 2 spsk smør til stegning 3 spsk oliven olie Fritter: 2 bagekartofler/ 4 sødekartofler 3 spsk oliven olie Salt 1 tsk oregano Coleslaw 1/2 spidskål 4 gulerødder 2 dl fraiche 5% 2 tsk Dijon sennep 2 spsk citron saft 1 spsk rørsukker Frisk kværnet peber Hvis ikke din fiskehandler har hakket det for dig, skærer du begge fisk i storetern og kommer dem op i din foodprocessor, du kan også gøre det af 5 gange i minihakker. Så skal farsen røres rigtig godt med salt, peber , fløde og løg pulver, og brug nu de 3-4 minutter, det giver gode armmuller.... kom så æg og rør godt igen efterfulgt af mel. Form 12-14 fiskedeller, smelt smør og olie, steg dem gyldne og lækre. Du kan godt starte med at skrælle kartofler og skære i både, jeg spiser kun sødkartoffel, og ca en hel, skåret i 6-8 både. Kom kartoffelbåde i frysepose, kom olie, salt og oregano i, også skal posen bare rystes godt... Kom kartofler på bagepapir og bageplade ind i en 200grader varm, varmluftsovn og bag i 35-40 minutter. Snit spidskål fint, skræl gulerødder og riv dem på den grove side. Bland alle ingredienser til dressingen og vend rundt med kål og revet gulerod. TIPS**** Husk at gemme resten af coleslaw, den er fantastisk i en fiske delle rugbrøds sandwich til madpakken eller i pita med kylling.  På min tallerken ligger: 1 håndfuld coleslaw, 1 sød kartoffel i både og 3 fiske frikadeller. Det giver mig følgende fordeling i Sense; Hf1-2 coleslaw og sødkartoffel fritter Hf3 ; 3 fiske frikadeller Hf4; ingen Fedt: jeg tæller som 3 spsk totalt da, der er olie tilbage på bagepapiret efter, fritter, på stegepanden. Så 2 spsk fløde i og 1 spsk i stege olie/smør. Velbekomme img_1115