Nytårs Sense hovedret

0fb7c125-99cb-41fa-808e-89ec01746fc4 Oksemørbred i aske m/ pure, grillet rødder og asparges (HF 1-2, stor Hf3, 1/4 Hf4, 2 spsk. fedt) 800g oksemørbrad afpudset. 300g løg (til aske) 500g løg til pure 1 ltr. Letmælk 1 bage kartoffel 500g løg 500g pastinak 50g smør (5 spsk) 4 spsk. Fraiche 5% Frisk estragon 1 fed hvidløg 500g blandet gulerødder (lilla, gule, røde og orange) Frisk eller tørret timian 1/2 bundt asparges 3 spsk. Oliven olie Du kan forud sagtens lave løgaske i forvejen, det samme gælder pure. Det er super simpelt, skræl to løg, del i ringe, skal dem helt ad og læg på bagepapir, fuldknald på grill i ovnen i 50-60 min, nu er de alle helt tørrer og sorte. Lad det køl og mal dem så i minihakker eller kaffekværn. Husk at sigte, sådan du har fint støv. Den afpudset mørbrad , krydres med salt, peber, paprika, gerne et par friske kviste timian, og rulles ind i husfilm, sådan at den bliver perfekt fast og rund, som rulle. Lad den stå på køl indtil den skal steges. smelt to spsk. smør på panden, og brun mørbrad godt af på alle sider. Steg mørbrad færdi i oven ved 175 grader i 20 min, kerne temperatur 56, lad den hvile i 10 før den rulles i aske og skæres i 3 cm tykke skiver. Din pure kan også laves og opvarmes. Skræl løg og skær i ringe, skræl kartoffel og pastinak skær i tern. Kog i letmælk og estragon blade i 22 min, si mælken fra men gem 2 dl til når du skal lave pure. Skræl dine gulerødder og flæk på midten, kom dem i en frysepose sammen med olie og lidt timian, salt og peber. Ryst posen, bag ved 220 grader i 15 min i ovn. I mens kødet hviler, blancheres asparges i 2-3 min i let saltet vand, husk at fjerne de trævlet ender. Anret på lune tallerkner eller i smukke skåle, og lad gæsterne selv tag for sig...