Guleærter med græskar

6c5b9096-3e78-47fa-8424-6a93a57f32b5 Guleærter med græskar Mine minder om guleærter, er ikke de bedste. Jeg husker det som en ucharmerende gul, melet, grynet flydende masse, med blævrende klam flæsk, hvor 80% var fedt og en skummel grå kogt medisterpølse. Whats NOT to like ...?....? Jeg ved godt, at jeg ikke ligefrem sælger retten super godt lige nu, men bær over med mig et øjeblik.  Mange af os er styret af mad minder, eller mad historier fortalt af andre. Vi og vores børn bliver påvirket af hvad andre siger. Og det påvirker hvad vores hjerne mener og tror vi kan lide. Tag vores datter fx. hun er fem og går i børnehave. Hun spiser stortest alt, hun tester altid vandene med nye retter og ingredienser, og vores tålmodighed, med den naturlige reaktion til nye ting... og jeg synes vi gør det rigtige, vi gør ikke et stort nummer ud af det, vi forklare ikke, eller prøver at sælge den nye mad eller ingrediens. Vi servere maden og siger værsgo. Vi er ikke i tvivl når hun ikke kan lide det, og vi kan godt gennemskue når det er forbundet med usikkerhed.... men vi har flere gange oplevet at hun pludselig kommer hjem også kan hun ikke lide ost mere, så kan hun ikke lide tomater, så er makrel klamt.... sorry sugar , den går sgu ikke hjemme hos os, men det er uden tvivl påvirkningen fra andres meninger og udtalelser. Der til skal også tilføjes, at nogle af hendes kræsne legekammerater, glemmer at være kræsne hjemme hos os. ;-) Mine minder om ækle gule ærter, kommer både fra dem jeg smagte som så blev forstærket af legekammerater og venner, som alle havde en mening... sandheden er at jeg som 17-18 årig smagte nogle guleærter, som virkelig smagte godt. Min storesøsters nu desværre afdøde svigermor Grete. Hun kunne noget med supper, og hendes guleærter var formidable .... og få mig slået ikke startet med hendes asier. .... Så da jeg ved en fejl kommer hjem med Møllerens guleærter og ikke flækærter, lander mine tanker straks på hendes guleærter. Nu er det jo minder som ligger et par år tilbage.... ;-) eller 20 . Så at skulle huske helt korrekte smagsnuancer var svært. Og jeg havde heller ikke 3 timer til at koge suppe på ben, men jeg har fået lavet en lækker smagfuld kraftig og hurtig opskrift.  Den har fået lidt nye nuancer i form af græskar, gurkemeje og hvidløg... jeg har valgt ikke at servere det blævrende flæsk til, eller den grå medister. Jeg synes at en krydret grov pølse til var det rigtige valg.....og jeg lover dig, den smager af mere, den smager af ; jeg glæder mig til resterne i morgen... 4 personer 30 min 100g gule ærter Møllerens 2 porrer 2 Gulerod 1/2 hokaido 2 persille rødder 2 fed hvidløg 1 frisk gurkemejerod 3 laurbær blade Frisk timian 1 ltr. Kyllingen fond (erstat med grøntsags for vegetar) 2 spsk. Smør 4 krydret pølser (undlade for vegetar) 2 spsk. Ristet græskar kerner Hvidløg og gurkemeje rives groft, alle de andre grøntsager skæres i mundrette stykker. Det samme gælder hokaido græskaret og behold bare skrællen på hvis det er økologisk, ellers skal du skrælle det. Husk at fjerne puls og kerner. Svits alle grøntsager i smørret, kom kylling fond ved, har du ikke fond, så brug to boullion terninger og en liter vand. Lad det koge op, skru ned og lad det koge sammen med frisk timian og laurbærblade i 15 min, kom de guleærter i, og lad det koge med i 5 min, husk at røre i retten.  Pølserne kommes på bagepapir og bages i ovnen i 8-10 min ved 180 grader varm luft.  Du kan også koge eller stege på panden. Jeg spare opvasken. Rist græskar kerner, og pil lidt af de friske timian blade af til topping. Ønsker du at gøre retten vegetar, så undlad pølserne og kyllingfond, erstat med grøntsags fond. a9bd8a69-ea37-47a0-9636-858de890ad37 Retten mætter enormt meget, de proteinrige ærter, og de grove grøntsager ligger godt i maven. Sense madkassen ser således ud Hf1-2 græskar, gulerod, porrer, persillerod, Hf3 pølse og de guleærter som er virkelig protein holdige Fedt: 1 1/2 spsk i form af smør og græskarkerner