Kødfri mandag Sweetpotato Rösti

07a6c6a3-d692-40a1-8f04-8b827916938b Sweet potato rösti Det er altid rart at have en dejlig sund og hurtig ret som smager godt, og som man selv kan kombinere som man ønsker. Vi er ret vilde med denne version, og den bliver også lavet i mindre til brunch og lune aften rettersom tilbehør. Jeg er som jeg har skrevet masseraf gange, blevet virkelig glad for 1 eller 2 kødfrie dage i løbet af ugen. Jeg kan mærke at min mave og energi gavner af det, og et ekstra plus er ofte penge pungen. Den her er lyn hurtigt lavet, og jeg er sikker på den også nok skal blive din favorit, du kan variere med revet gulerod eller knoldseller.   Sødkartoffel rösti m. spejlæg 4 personer 25 min. 2 sødekartofler 2 porrer 500g spidskål 8 æg 8 spsk. cheddar 4 spsk. olivenolie salt peber Skræl den søde kartoffel, og riv den, snit porrer, spidskål fint. I en skål røres grøntsagerne sammen 4 æg, salt peber og revet cheddar. Steg hver rösti i en spsk. olie. Jeg bruger en spise tallerken til at vende mine röstier på panden. Når du mener at den har fået nok på den ene side, 7-8 minutter ved mellem varme, så lægger du en spise tallerken over, den skal passe ned i panden, vend panden mens du holder hånde på tallerken,og lad den glide tilbage ned i på den anden side og stege færdig. Jeg laver en af gangen og holder lun på en bageplade beklædt med bagepapir ved 90 grader i ovnen. Spejlet æg til hver og servere evt. med lidt frisk brøndkarse til   HF 1-2 spidskål, porrer, sødkartoffel Hf 3 æg Fedt: 2 spsk. cheddar , 1spsk. oliven olie