Sense Muffins

img_1058 En kage til kaffen, lidt sødt efter en god middag eller bare en hygge stund i en stol med en god kop te, en bog og en fantastisk lille kage ... også helst uden at ødelægge diæt, slankekur, eller få dårlig samvittighed over at have brudt et løfte til sig selv om ny livsstil... Vigtigst er vel altid med måde, og selvkontrol... ikke nogle af mine stærkeste talenter, men jeg er faktisk blevet meget bedre. Jeg er nu heller ikke den store suger addict, men engang i mellem og gerne når vi har gæster, servere jeg lidt sødt til kaffen ..  Denne opskrift eksperimenterede jeg med i weekenden sammen med min mand som er bager i Lagkagehuset, han synes smagen er god, han han hjalp med at skabe mere sødme i kagerne. Vi spiste dem med en skefuld fraiche til. img_1059 Ingredienser; 8 stk (stor muffin papir form) 30g smør 40g fuldkorns hvedemel 2 spsk 20g havregryn 2 spsk 40g Sukrin gold 2 spsk (du kan også brugerørsukker, sukker) 0,5dl vand 1 tsk. Vanilje pulver 1/2 tsk ingefær (frisk eller stødt) 2 æg 1,5 abrikos Smelt smørret i en kasserolle, kom mel, havregryn og Sukrin i og pisk med piskeris, tilsæt vand, tænk opbagt sovs,  pisk over varme i 2 min. Tag gryden af varmen , pisk 5-10 sekunder. Tilsæt så de to æg og pisk igen. Tilsæt vanilje og ingefær. Jeg bruger silikone forme, så slipper jeg for at pensle, bruger du papirs forme vil jeg anbefale at du pensler med olie. Snit abrikos 24 tynde både, drys lidt Sukrin i bunden af formene og læg så 3 skiver abrikos i hver, fyld 2 spsk. Dej i hver form og bag nu i en opvarmet ovn: 20-22 min ved 180 varmluft, de bliver skønne store og luftige, mine faldt desværre sammen da, jeg tog dem ud for tidligt.   8 muffins tæller som følegende; En håndfuld 3, to håndfuld 4 og 3 spsk. Fedt Så spis en muffin og spar 1 spsk. Fedt 1/2 Hf4 og 1/4 hf3, så holder du dig i hvertfald indenfor dine madkasser. Eller spis 4 stk. Sammen med 15 mandler og 2 håndfuld grøntsager, og du har en fuld Sense madkasse 😊