Tapas, Røget and m/bønne creme

img_0652 Røget andebryst m. bønne creme: Om det er sommer eller vinter, så elsker jeg små forskellige retter, som man kan sidde ved langbord, med skønne venner og nyde.. Ingen tvivl om at en varm sommer aften, med et glas kølig vin, forbedre en hver ret. Og denne ret går både sommer og vinter, kan du ikke få fingrene i røget andebryst, så fungere retten også super godt med bresaola . Det er en italiensk saltet lufttørret oksefilet, som har modnet 2-3 måneder. Den kan købes i både COOP og Netto.  Det røget andebryst køber jeg gerne i Lidl, når de har det, det ikke en standard varer, så jeg køber gerne 4-5 pakker og smider i fryseren. ... Jeg er nemlig ret vild med røget andebryst.  Det er nok også derfor at jeg i min kogebog har lavet en ret med det, og hvor du selv varmrøger andebrystet. Med denne havde jeg Sense kuren i tankerne, det er jo ved at være en del af vores hverdag derhjemme. Den er fantastisk som en del af et tapasbord eller buffet. Du kan anrette andebrystet på sprøde rugbrødschips, og toppe med den cremet bønnecreme, også har du en skøn hapser til nytårstalen, eller receptionen. Her er den på en bund af ruccalo,  fordi det smager skønt, og for at spare på stivels/kulhydratet indtaget. Jeg har her brugt 1 pakke røget andebryst, og der var rigeligt til 6-8 personer, når det er en del af et tapas bord. Du skal bruge: 1 pakke røget andebryst 1 dåse hestebønner 1 spsk. friskost (light er helt ok) 2 spsk. olivenolie 20g revet parmesan 1/2 fed hvidløg 1 spsk. citronsaft hvid peber salt 1/2 bakke ruccalo Revet parmesan til anretning   Dræn bønnerne, gem væsken i tilfælde af cremen er lidt tyk. Riv parmesan og hvidløg, og blend bønnerne i sammen med friskost, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Husk at smage til, tilføj gerne lidt mere citron saft, juster med lidt af væden fra bønnerne, sådan du får en lækker cremet konsitens. Denne creme smager også skønt som dip til gnave grønt og på en rugbrød med avocado på toppen, eller som spread i en falafel/ sandwich.