Mine favorit rejer #stickyshrimps

Vietnamesisk forårsruller m/ salat

img_2507

Hjemmelavet vietnamesisk forårsrulle og asiatisk salat

Jeg elsker de friske forårsruller, med rå grøntsager, rejer eller kylling og lidt lækker dyppelse. Jeg elsker bare de sprøde stegte lidt mere, og jeg tror faktisk også at jeg vil nominere dem som de bedste der findes.

Tippet til fantastiske sprøde ruller er ikke at overfyldte rullen og rulle den stramt op.  At lave forårsruller er faktisk ikke så svært.

Du skal bruge

12 stk. Ris papir
250g hakket svinekød
100g optøet Tiger rejer
100g champignon
2 gulerødder

1/2 tsk. Revet ingefær

knivspids kanel
1/4 bakke bønne spire
3 forårsløg
2 fed hvidløg
3 spsk. Fiske sauce
1 tsk. Sukker
1/2 tsk peber

8 spsk. Jordnødder olie eller

Asiatisk salat;

1/4 hvidkål
1/2 Kina radis (brug resten somgnave grønt)
3 gulerødder

1/4 bakke bønnespire

4 spsk. Soya
Lime
Risvin eddike
Sukrin gold
Frisk thai basilikum
Frisk koriander

img_2511

Fyld til forårsruller

Start med at snitte forårsløg fint, riv hvidløg, ingefær og gulerod på det mindste. Snit champignon i meget små tern.

Hak de optøet og drænet rejer. Kom 2 spsk. Olie på panden sammen med forårsløg, hvidløg, ingefær og champignong og rist godt af. Smuldrer det hakket kød over panden. Virker underligt men det er for at undgå at det begynder at koge. Hvilket det vil gøre hvis du bare dumper en klump hakket kød ned i midten af panden. Vend godt rundt i retten, kværn peber over, drys kanel og vend godt rundt. Nu kommes de hakket rejer i retten, vend rundt og tilføj revet gulerod og bønnespire . Til sidst kommes fiskesauce i. Lad det stege ved høj varme et par min. Lad fyldet køle af før du begynder at samle forårsrullerne.

I mens fyldet køler kan du lave salaten.

Asiatisk salat

snit alt i nogenlunde samme tykkelse. Jeg har valgt at lægge mit op i samlet bunker i en stor salat skål, så tager vi hver i sær det vi gerne vil have. Jeg har også tilføjet lidt ekstra til mig selv, så som frisk chili og koriander og lidt broccoli til datteren .

I et lille glas blandes lime saft, soya, risvin eddike og sukrin gold… lidt chili vil også være godt, men ikke alle er til det …

img_2510

Fyld og pak rullerne

Find en stor skål og fyld den med koldt vand. Find et helt rent hviskestykke, dyb det i vandet og vrid. Spred nu hviskestykket ud på bordet.

Check at der ikke er en masse væde i dit fyld. Hvis der er så held det i din soya dressing.

– Dyp et rispapir i vandet i mens du tæller til 3, tag det op og læg det på hviskestykket.

– Tag en spiseske fyld og kom på 3 cm fra kanten, og form det som en lille pølse, men ikke helt ud til kanten, der skal være 3cm på begge sider.

– Rul nu først de 3 cm over fyldet, sørg for at stramme, træ nu hver side indover, og rul resten.. du skal sørge for at rispapiret rulles minimum dobbelt og fyldet, og at den er lukket i enderne.

Rullerne klistre let sammen, så,sørg for at holde afstand.

Kom de sidste 6 spsk. Olie på panden og sørg for at den er virkelig varm. Læg ruller på og steg 2-4 min i alt hele vejen rundt. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

I min Sense skål er der:

3 håndfulde blandet grønt (Hf1-2)

3 spsk. Dressing (Smagsgivere)

3 forårsruller (Hf3-H4kr

Hf1-2 Gulerod, champignon , forårsløg, bønnespire, hvidkål og kinaradise .

Hf3: Hakket svin og rejer

Hf4: Rispapir

Fedt : 2 spsk. Olie

 

2 kommentarer

  • Marina

    I opskriften står der jordnødde olie eller….
    Hvad kan jeg ellers bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Marina, kokos olie, oliven olie, solsikke olie de vil alle du

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine favorit rejer #stickyshrimps