Asiatisk ande salat "Sense"**

Rødbede suppe med feta og kickærter

img_0313

Efter at have fulgt Olivia i børnehave og en god lang gå tur i det skønne vinter vejr måtte jeg bare hjem og laver en ny varm og krydret suppe.

Tidligere på ugen havde jeg fat i alle de hvide rodfrugter og grøntsager som lå og kedet sig i bunden af grøntsags skuffen, så hvorfor ikke lege lidt med de røde i dag.

Det blev til en skøn suppe med varme og dybde og et skønt krydret kick fra spidskommen og chili.

img_0284

Du skal bruge:

Til 4 personer

2 rødløg

6 rødbeder

1 kvart spidskål, rød

3 fed hvidløg

2 laurbær blade

2 stilke timian eller 1 tsk

1 tsk fennikel frø

1/2 tsk chili

4 lang peber eller 5 peberkorn

1 spsk smør

1 spsk oliven olie

8 dl vand

2 grøntsags bouillon terning

vask, skræl og fint snit alle grøntsager/rodfrugter. Kom olie og smør i gryde og lad det smelte, svits nu løg og hvidløg langsomt på medium varme sammen med krydderier i 5-7 minutter, kom så rødbede tern og lad dem svitse med under låg i 3 min. snit spidskål og kom i gryden, lad det svitse i ca. 3

Kom vand og boullion terning i sammen laurbær blade og timian og lad det koge ved svage varme i 25 minutter. Stavblender sammen med 1 spsk. Smør,

img_0303

Topping

2 spsk. solsikkefrø

2 spsk. græskarkerner

4 dåse drænet kikærter

200g  feta/salat ost med max 16% fedt

2 tsk. sumak kan undlades

1 håndfuld krydderurter, jeg har brugt persille og dild (mynte og koriander virker også)

kickærter er ristet på panden sammen med 1 spsk olie, 1/2 tsk røget paprika og lidt salt. Begge frø har været en tur på en tør pande hvor de er blevet ristet.

 

Mums og bon appetit

 

Hf 1-2 rødbede, spidskål, løg

Hf3 kikærter og feta

Hf 4 ingen

Fedt. 3 spsk. i form af smør olie og ristet solsikke og græskar kerner

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk ande salat "Sense"**