Brontesaurus steake, grillet asparges og bearnaise creme

Varm. Røget laks m røgcreme og bønne salat

img_0298

Sen sekuritiseringen madplan, Lørdag: Varm røget laks med røg creme, nye kartofler og grønne bønner

 

Du skal bruge:
6-700g lakse side, meget gerne vild laks eller færøsk
Ryge smuld
Kul
Salt

4 håndfulde blandet salat blade
12-16 små nye kartofler
1 bundt radiser
400 g grønne bønner
6 spsk. Rygeost
6 spsk. cremefraiche 36%
3 spsk. purløg
½ citron
1 spsk. sukrin gold
Peber
salt

start med at skylle laksen under koldt vand, dub den med køkken rulle, læg den på et godt stort stykke alufolie gerne dobbelt. Tag en spsk fin salt og fordel over lakse siden. Husk skind siden ned af. Stil laksen på køl. Det er for at du får en fast fisk. Den skal helst stå sådan i 3 timer.  I mellem tiden kan du koge og pille dine kartofler, dampe de grønne bønner og stille på køl. Bland din røg creme, ved at blande rygeost, mayonnaise , citron, fint snittet purløg, Sukrin gold og smag til med salt. Hvis den ikke er flydende nok, så tilsæt lidt minimælk. Den skal have konsistens som cremefraiche 18%.

Bland radiser, kartofler i både, sammen med de grønne bønner, server med 3 spsk røg creme pr. Person samt masser af friske dild og purløg.

Læg rygesmuld i blød minimum 1 time før du skal grille. Så skal du have gang i din kuglegrill. Sørg for at kullene er blevet hvide, din rygesmuld/træ er godt vådt, vandet hældt fra. Læg rygetræ på kullene også din lakseside som ligger på et alufolie med skind siden ned af. Ryg i 18 min.

Gider du ikke selv at ryge så køb varmrøget laks hos fiske handleren, eller bag din laks i ovnen ved 100grader 40 min (600g laks), og ja det er rigtigt 100 grader 35 – 40min . Så er det en saftig lækker og smagfuld laks, og ikke en tør laks med skorpe … krydre den med salt og peber anret oven på salat blade og server med kartoffelsalaten.

 

Hf1-2 grønne bønner, blandet salat blade, radiser

Hf3 laks

Hf 4 nye kartofler

Fedt 1 1/2 spsk creme fraiche 36%

1/4 dl mælke ration fra rygeosten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brontesaurus steake, grillet asparges og bearnaise creme