Tunmousse pita og asiatisk broccoli – Gastrosita
Baconruller m. Cremet spidskål og svampe

Tunmousse pita og asiatisk broccoli

img_1695

Et godt pitabrød med dejligt fyld, går man aldrig galt i byen med. Det er både til store og små. Den her variation er faktisk inspireret af et, man kunne købe hos en skøn bager i min barndoms by Horsens. Og jeg kan huske, at det var et pitabrød jeg fik når min mor og jeg, eller min mor, storesøster og jeg skulle frokost hygge…  Jeg har brugt lidt tid på at finde ud af  hvordan deres fyld med tun blev så lækker og cremet… men jeg har nu eksperimenteret mig til en version, som jeg er pjattet med…. majsen spiller en rolle for at ramme smagen, så er du på Sensekur skal du huske at de også tæller i håndfuld 4. Men nu er der jo kun 2 spsk pr. person i retten.

 

img_1694

 

Tunmousse
2 dåser tun i vand
4,5 spsk. Friskost (BUKO fx.) 100g ca.
4 spsk fraiche 5%

2 spsk citron saft
1 rødløg

(1 lille dåse majs), den er valgfri og hører under Hf4 ligesom pitabrødet

2 spsk dild
Salt
Peber

Fyld

4æg
1-2 iceberg
1/2 agurk
2 revet gulerødder
4 pita brød ( jeg elsker dem fra bageren i Kvickly)

Broccolisalat

1 broccoli

2 spsk oliven olie

2 spsk lime

1/2 fed hvidløg

2 spsk soya

1 spsk ristet sesam

Dræn tunen for vand, lad den stå og dryppe af i en si mens resten til moussen laves. Skræl og snit rødløg i små fine tern, hak dild og bland med løgene, bland nu citronsaft, fraiche og friskost sammen med salt og peber, og herefter med løg og tun. Smag til med salt peber og citron.

skræl og snit alle grøntsager til fyldet , kog æggene og del i kvarte. Læg dette på et fad, sådan at hver person selv kan samle sit pitabrød.

Broccolien deles i buketter, mundrette størrelse . Kog vand med salt og hæld over og lad det stå overdækket i 3 minutter, hæld vandet fra. Lav dressing af olie, lime og soya, rist sesam frø. Og eneret salaten ved at vende broccolien først i dressing også i sesam frø

img_1692

 

Jeg tæller denne ret således:

Hf1 : iceberg, revet gulerod og agurk

Hf2: broccoli salat og rødløg i mousse

Hf3: 1/2 dåse tun og 1 æg

Hf4: 1 stort pita brød, 1-2 spsk majs,  (så jeg har sparet 1 fra frokosten)

fedt:1 spsk friskost (20g) 1/2 spsk olie i dressingen og 1/4 spsk sesam  frø. Totalt 2 spsk ca.

img_1693

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baconruller m. Cremet spidskål og svampe