Forlorenhare i Ratatouille

Tortilla calzone, fritter og onion dip

img_1728

Sense kur madplan Fredag: Tortilla. Calzone sødkartoffel fritter

Efter at have lavet og sendt madplanen ud, kom jeg i tanke om en klassisk calzone fra det lokale pizzaria i min hjemby Horsens … den var fyldt med skinke, ost og champignon , den lidt let brændte top, og smagen af stenovn, var unik…. og alligevel irriteret det mig, at den altid var våd i bunden og ikke sprød  …. og det var den af en grund… champignon !!!!!

Så jeg har eksperimenteret, hvordan får jeg smagen og de skønne svampe i en calzone uden, den bliver blød og svagt lugter af våd hund..

Du skal bruge:

4 fuldkorns tortilla
2 pk. Skinke ca. 400g
12 spsk revet opst
Oregano
16 cherrytomater tomater
(3 dl Pizzasovs og 200g champignon )

Fritter
4 sødkartoffel
2 spsk oliven olie
Groft salt
Oregano

Onion dip
8 spsk fraiche 5 %
1 dl skyr
1 fed hvidløg
1 tsk løg pulver
1 spsk eddike
Salt
Peber
1 tsk sukrin gold

 

Start med fritterne, opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl og skær både, kom kartofler, olie, salt og oregano i en frysepose og ryst. Placer herefter alle bådene på bagepapir og bag i ovnen 25 minutter

img_1709

img_1710

Skær champignon i tynde skiver og kom på en varm tør pande rist dem uden fedt stof i 3-5 minutter, kom så salt på og rist videre 2-3 minutter, nu er det meste væske trukket ud og fordampet. Kom tomatsovs’s på og varm igennem. Skinken snittes og osten deles op i 4 lige store dele.

img_1711

Nu skal tortillaerne fyldes og tomat salaten laves. Snit tomater i 4 kvarte, hak urter, snit løg og bland. Bland alle ingredienser til dippen og smag til med sukrin og salt.

Fyld så kun denne ene halvdel af tortillaen, først 1 spsk ost, så champignon tomatsovsen, så skinke også resten af osten, klap sammen også på bagepapir. Bag i ovnen ved 200 grader i 7-9 minutter

img_1716 img_1717

Jeg tæller Spisekassen således:

Hf1-2 tomatsov, løg, cherrytomater tomater og sødkartoffel

Hf3 skinke

Hf4 tortilla pandekage fuldkorn

Fedt: 0sten og 1/2 spsk olie ekstra til kartofler(3,5 spsk total)

2 spsk dressing 1/4 dl Mælkeration

smagsgivere: løgpulver ,  hvidløg, eddike.

 

img_1726

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forlorenhare i Ratatouille