Torsdag: Sense kartoffelsalat med grillet kålpølser – Gastrosita
Sense kur, Spanskelår

Torsdag: Sense kartoffelsalat med grillet kålpølser

img_1774

Sensekost kartoffelsalat og grillet kålpølser

Jeg elsker kartoffelsalat og i løbet af den kommende sommer udvikler og prøver jeg flere af.

Denne er lavet efter Sense kur principper og fyldt med fantastiske forskellige texturer og smagsnuancer. Jeg griller mine pølser ude på gasgrillen, men de kan sagtens grilles på grill pande, eller i ovnen under gril i 5-6 min.

Torsdag: Pølser og Kartoffelsalat (Grill)

Du skal bruge
8 rigtig gode pølser (fx. Kålpølser fra Høyer)
1 løg
1/2 blomkål
2 sødkartoffel
8 små kartofler
3 dl græsk youghurt 2%
8 spsk mayonnaise
1 dusk purløg
1 tsk Dijon
1 spsk honning
1 spsk eddike
Salt
Peber

Sådan gør du 

Kog de små kartofler og de to søde kartofler i 12-14 minutter i saltet vand, check at de er møre men stadig med en smule bid. Jeg gør det her dagen før, og gerne mens jeg spiser aftensmad . Det er muligt alt efter størrelse at de søde skal have 3-4 min mere. Pil og afkøl før du deler de små kartoffel i 12 stykker. Rør mayonnaise og yoghurt sammen, rør honning og Dijon i efterfulgt af eddike, smag til med salt og peber. Snit løg i tern og purløg fint.
Blomkålen skal i rå, og giver en skøn tekstur og sprødhed i salaten. Del i små buketter, halv størrelse af en mundret.
Kog pølserne efter anvisningen, og er det kål pølser så husk at lade dem trække, je fik min dejlige kæreste til lige at grille dem et minut på hver side, smager himmelsk godt. Jeg spiser gerne min kartoffelsalat med lidt grønt salat under, igen, det giver endnu en tekstur i salaten, også kan jeg godt lide lidt grønt på tallerkenen, den ser bare lidt mere indbydende ud.
Husk er du på Sense, så hver opmærksom på mængden af sennep og ketchup.

Sense fordelingen ser således ud:
Hf1-2 blomkål, sødkartoffel og løg
Hf3 2 stk kål pølser
Hf4 2 små kartofler
Fedt 2 spsk mayonnaise
Smagsgivere : purløg, honning, eddike, Dijon
Mælkeration: en lille dl. i form af græsk yoghurt

img_1775

1 kommentar

  • Margrethe

    Helt fantastisk som tilbehør – blomkålen gir den bid; jeg tilføjede også en flok radiser i tynde skiver.
    Gæsterne har alle fået link til din blog – de er også fans!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur, Spanskelår