Malt snurrer med lækkert fyld

Tomatoe & fried mozarella balls

img_0776

Tomatsuppe, sprød crispy mozarella kugle med lækker blød smeltet indre….

Denne ret fandt jeg på i forbindelse med et teambuilding event jeg lavede for Gn audio, hvor 8 skønne mennesker, alle kollegaer, hvor af 2 af dem var på besøg fra USA.  De skulle lave  4 retter, så de blev opdelt i hold med to på hver, derfor var det også vigtigt at det ikke tog for lang tid og ikke var for indviklet, så skulle man samarbejde på kryds af  alle hold og indbyrdes for at timing og smag gik op i en større enhed.

Retten fik mange rosende ord med på vejen, en af dem fik næsten tårer i øjnene, da den rent faktisk smagte som noget hans mormor lavede til ham som barn … eller i hvert fald mindede ham virkelig meget om den.

Til 8 personer som del af større menu eller 4 forretter

 

Tomatsuppe

1 dåse flået tomater

1 lille dåse tomat pure

4 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

1/2 løg

1/4 tsk cayenne

Frisk kværnet peber

1/2 tsk tørret timian

1/4 hokaido græskar

1 gulerod

3 dl hønse fond

 

sprød mozarella bolle

1 dl kogt risotto ris

1 kugle bøffel mozarella

10g parmesan

1 æg

2 dl mel

2 dl panko rasp

salt og peber

4 dl majskolber til stegning

 

Skræl og snit løg og hvidløg fint og sautere i olivenolie. Sørg for at det ikke bliver brunt. Kom nu den skrællet og fint skåret gulerod i sammen med timian læg låg på og skru lidt mens det sautere sammen med løg og hvidløg. Skræl nu græskar og skær i små tern, og kom ned i gryden og lad det stege med , og husk læg låg på og kør kun på mellem varme. Efter 2-3 minutter skruer du op og kommer tomat pure ved, og lad den blive godt ristet af i gryden sammen med grøntsagerne. Kom så de flået tomat ved sammen med friskkværnet peber og Cayenne peber, rør godt mens du holder den på høj varme. Efter et par minutter kommes de 3 dl hønsefond i og lad det koge ved meget svag varme i 20 minutter. Her efter stavblender suppen og holdes lun mens mozarella kugler steges… du kan også lave suppen dagen i forvejen og opvarme kort før servering…

Kog 1/2 dl risotto ris i 2 dl vand sammen med lidt salt i ca 20 med låg på. Lad risene køle, dette kan også gøres dagen i forvejen.

Riv den friske mozarella på den grove side af rive jernet og par,Sean på den fine side af rivejernet . Bland med mozarella, parmesan og risotto ris, sådan at du får en fars lignende masse. Rul det til kugler på størrelse med bordtennis bolde og vend i mel . Rul nu kuglerne i sammenpisket æg og her efter i panko rasp. Læg alle de paneret kugler på en tallerken og drys med salt og lidt . HUSK DET ER VIGTIGT AT DU BÅDE VENDER I MEL, SÅ ÆG, SÅ PANKO…. det isolere osten, sådan den ikke bare flyder ud.

Kom majs olien i kasserolle og opvarm, husk varm olie er meget varmt og farligt, så vær forsigtig. Du kan teste om olien er varm nok ved at smide et panko krummer i, bruser det let er olien klar. Dybsteg nu kuglerne i 2 minutter, så får du en lækker sprød bolle, med smeltet ost i midten.

 

Jeg synes de her små sylte glas med låg, var en smuk måde at anrette på…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malt snurrer med lækkert fyld