Skindstegt rødfisk m bælg grønt

Tikka masala lår “Sense kur”

img_0800

Lår i Tikka marsala sauce “Sense venlig”

Det her en kæmpe portion, jeg regner 2-3 lår pr person, men det er også en skøn fryse egnet ret, og det jeg gør at jeg fryser noget af den i portioner, sådan at det passer til et Sense måltid, eller bare halvdelen af saucen sådan har jeg til næste gang vi skal have indisk inspireret. Den er nemlig også super god på kødboller eller laks.

Til 20 -24 kylling lår

3 spsk kokos olie
2 store løg
8 fed hvidløg
4 spsk. revet ingefær
2 snack peber
4 gulerødder

1 tsk stødt spidskommen
1 tsk sort peber
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk chili
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk muskat nød
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk allehånde
1/4 tsk kanel
2 spsk paprika

Eller 5 spsk færdig blandet garam masala krydderi, kan købes i de større supermarkedet eller hos din etniske grønthandler.

1 dåse tomat pure
2 dåser flået tomat
7dl grøntsags fond
1 dåse kokos mælk

Start med at svitse fint snittet løg, knust hvidløg, revet gulerod og ingefær. Skær så snack peber i små tern og svits med sammen med alle krydderier, sørg for at vende godt rundt i retten. Træk nu alle ingredienser i gryden ud til siden, sådan at der frit i midten til at riste tomat pureen af. Kom så flået tomater i og lad det svitse lidt inden du kommer fond og kokosmælk i. Lad retten små simre i en halv time, og kom så saucen i en blender eller stavblend .

Læg kylling med en halv cm mellem rum i et ildfast fad. Sæt ovnen på grill og når ovnen er varm krydres lår med salt og peber og grilles under grill i 3-5 minutter . Tag fadet ud og hæld saucen over. Husk saucen kan fryses … steg nu i ovnen ved 180 grader i 50 min.

Som tilbehør dampes broccoli og blomkål. Jeg beregner gerne 1/4 blomkål pr. Person og 1 kvart broccoli..

**Tip: for at spare på kalorierne, så fjern evt. Skindet fra kyllinglår inden tilberedning.

Sense måltids kasse:

Hf1-2 : grøntsager i saucen, broccoli og blomkål

Hf3: 2-3 kyllinglår alt efter hånd størrelse

Hf4: ikke nogen i denne, men 1 håndfuld brune eller vilde ris, vil jo være ok

Fedt: i saucen i form af olie og kokosmælk

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skindstegt rødfisk m bælg grønt