Tapas “Torsta camarones” – Gastrosita
Pariserbøf

Tapas “Torsta camarones”

6fcceeba-bd3c-4f5b-8823-a2e3fc3b517d

Med vinden susende op øerne og bladene, som hvirvler rundt som ninjastjerner om hovedet på en.  Så er det skønt med et lille gastronomisk spansk og solrigt indslag.

Oprindeligt laves opskriften med bittesmå spanske rejer. Jeg tror, at man købe de små spanske rejer på dåse i special butikker og på nettet. Jeg har lavet de her med mine danske ynglingsrejer fra Launis, “Frisk pillede luksus rejer fra Skagen “ og det fungere rigtig godt.  Den spanske lille reje, har en sødlig skaldyrs smag, og giver en helt unik smag. Ligesom den danske fjordreje, så når de igen er i sæson, og tiden er til det , så laver jeg med dem. Servere dem sprøde og lune og med en skøn hjemmelavet  aioli til.

12 stk.  Tid; 15 min

300g launis rejer (drænet)
150g kikærtemel
2 fed hvidløg
2 forårsløg fint snittet
3 spsk. Finthakket bredbladet persille
1/2 citron skal og saft
1/2 tsk. Paprika
1/2 tsk. Salt
1/2 tsk sukker
Kværnet peber
2 -2,5 dl vand (meget gerne fiskefond/ bouillon )
5 -6 spsk. Oliven olie til stegning

Sådan gør du 

I en skål blandes, mel og krydderier samt fint hakket persille og forårsløg. De drænet rejer hakkes i mindre stykker og blandes i. Tilsæt vandet indtil du har en lettere løbende men ikke vandet konsistens. Klat kage agtigt . Opvarm olien på panden og steg 2-3 min på begge sider og lad dem afdryppe på fedt sugende papir. Husk de skal være skønne crispy sprøde i kanterne.

b0dc3177-820a-4ebd-a7b0-82b324370852

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pariserbøf