Syndigt!! Og sund øllebrød – Gastrosita
Sense Sunde glutenfri Pizzasnegle og Focacia

Syndigt!! Og sund øllebrød

img_1415

Øllebrød var en hadet ting, jeg forbandt det med mine dage på fritidshjem, med klumper og et lille skvæt skummetmælk…. det var rædsomt, at sidde der som 9 årig, og halvvejs gylpe sig igennem “eftermiddags frugten “…. Så blev jeg gravid , og vi fik en dejlig pige, hun kom i dagpleje, og hun eeeeelsker øllebrød, og det gør min gode veninde T også…. Det er bare ikke skide sundt, og absolut ikke et varieret måltid…… jeg må også indrømme, at jeg efter, et par gange selv har lavet det, faktisk synes det er ret hyggeligt, også mætter det jo vanvittig godt….. men igen ikke super sundt. Så efter T også er startet på Sense, og endda hos en konsulent, hvilket helt klart kan anbefales til andre,  som ønsker at komme i gang med “Sense slank med sund fornuft( Sensekur).  Så har jeg prøvet og eksperimenteret mig frem til en version, som indeholder grøntsager, protein og fedt….. og som smage sindssygt godt… Så her er øllebrød med grøntsager, proteiner, øl og flødeskum .

Du skal bruge: til 2 personer

2 skiver rugbrød ( jeg har brugt softkærne denne gang)

1 1/2 dl vand

1/2 tsk kanel

1 1/2 tsk sukrin gold

1 sød kartoffel bagt (60minutter 200 grader)

2 spsk hvidtøl

1/2 dåse sortebønner ( skyllet)

4 spsk flødeskum

Ogsååååå lige en tanke som lige slår mig, nu her mens jeg sidder og slår mave efter en god portion øllebrød, for flere grøntsager i retten, ja så tror jeg faktisk at et par skefulde rabarber kompot, ville smager super godt…. Hvis en af jer r at prøve det før mig, så send lige et billede eller skriv om det fungere…..

 

img_1402

Sådan gør du:

Læg rugbrød, kanel og sukrin i blød i et par timer, eller natten over, hvis det er til morgen mad. Kartoflen bagte jeg i går aftes mens jeg lavede aftensmad. Lun det bløde brød op langsomt i en kasserolle , mos kartoflen ned i, sammen med 2 spsk hvidtøl, og smid ikke resten af øllet ud, det er super godt i marinader, brædder, frikadellefars og sikkert en masse andre ting. Nu er det så at du enten kommer bønnerne i nu, og lader dem varme op med grøden også stavblender, det er versionen du ser på billedet øverst, eller du ligger dem på toppen sammen med flødeskummet, det er versionen herunder .. Begge smager fantastisk .

img_1410

Jeg vil tælle denne i Sense således:

Håndfuld 1: 1/2 sødkartoffel

Håndfuld 2: ingen (fx rabarber kompot, hvis du ønsker mere grønt)

Håndfuld3: 4 spsk sorte bønner

Håndfuld 4: 1 Skive rugbrød og 1 spsk hvidtøl

Fedt: 2 spsk flødeskum

smagsgivere: Kanel og sukringold

 

Og PS: fantastisk måde at undgå at smide endeskiverne ud af rugbrødet, og på den måde, mindske madspild …

 

2 kommentarer

  • Maja

    Uh, lyder lækkert. Søde kartofler varierer dog vildt meget i størrelsen. Hvor mange gram tror du ca, du brugte i denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense Sunde glutenfri Pizzasnegle og Focacia