Butternut bygotto m ricotta

Kødfri mandag Sweetpotato Rösti

07a6c6a3-d692-40a1-8f04-8b827916938b

Sweet potato rösti

Det er altid rart at have en dejlig sund og hurtig ret som smager godt, og som man selv kan kombinere som man ønsker. Vi er ret vilde med denne version, og den bliver også lavet i mindre til brunch og lune aften rettersom tilbehør.

Jeg er som jeg har skrevet masseraf gange, blevet virkelig glad for 1 eller 2 kødfrie dage i løbet af ugen. Jeg kan mærke at min mave og energi gavner af det, og et ekstra plus er ofte penge pungen.

Den her er lyn hurtigt lavet, og jeg er sikker på den også nok skal blive din favorit, du kan variere med revet gulerod eller knoldseller.

 

Sødkartoffel rösti m. spejlæg 4 personer 25 min.

2 sødekartofler

2 porrer

500g spidskål

8 æg

8 spsk. cheddar

4 spsk. olivenolie

salt

peber

Skræl den søde kartoffel, og riv den, snit porrer, spidskål fint. I en skål røres grøntsagerne sammen 4 æg, salt peber og revet cheddar. Steg hver rösti i en spsk. olie. Jeg bruger en spise tallerken til at vende mine röstier på panden.

Når du mener at den har fået nok på den ene side, 7-8 minutter ved mellem varme, så lægger du en spise tallerken over, den skal passe ned i panden, vend panden mens du holder hånde på tallerken,og lad den glide tilbage ned i på den anden side og stege færdig.

Jeg laver en af gangen og holder lun på en bageplade beklædt med bagepapir ved 90 grader i ovnen.

Spejlet æg til hver og servere evt. med lidt frisk brøndkarse til

 

HF 1-2 spidskål, porrer, sødkartoffel

Hf 3 æg

Fedt: 2 spsk. cheddar , 1spsk. oliven olie

 

4 kommentarer

  • Sonja Kramer

    Jeg har lige et par spørgsmål til sweet røsti som jeg fik prøvet Idag. Først vil jeg sige, at det smagte dejligt, selvom de endte med at blive til to store plader i ovnen,da jeg endte med at måtte komme det i foodprocessor og blende det fordi min magimixer, rev kartofler og skar grøntsagerne ret groft, selvom jeg brugte de mindste skiver. Så derfor vil jeg gerne vide hvordan du river og skærer grøntsagerne, så jeg kan få lavet nogen der ligner dine. Evt et par billeder af processen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Sonja,
      Jeg bruger den mellem julienne på min foodprocessor. hvs jeg kun laver til mig selv, bruger jeg mit almindelig rivejern og river på den grove. Jeg bruger en tallerken til at vende den på panden.

      Jeg har desværre ikke billeder af processen længere.

      Tak for din kommentar, altid fedt med feedback.

      Rigtitg god aften

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivi

    Uh – det lyder lækkert. Den skal vi prøve i aften. De søde kartofler vi køber her er dog KÆMPE store. En vejer 550 gram – mon ikke det er nok med en?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jo det er rigeligt, ca 100-150g Per person. Jeg køber altid økologiske , og de har en merenormal størrelse

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternut bygotto m ricotta