Sweetpotato curry m. grønkål

Sweetpotato falafel “Sense”

img_0457

Sweetpotato Falafel

1 halv dåse drænet og skyllet kikærter
1 æg
1 dl sødkartoffel mos
1 fed hvidløg
1 tsk løg pulver
1 håndfuld persille
1 spsk hakket mynte
1/4 tsk spidskommen
1/4 spsk stødt koriander
1 spsk panko rasp
1-2 spsk kikærtemel
1 spsk olie
Rødkåls salat
1 håndfuld fint snittet rødkål
1 fint revet gulerod
2 spsk hakket persille
1 spsk olie
2 spsk citronsaft
Salt og peber

Tahini dressing
1 dl græsk yoghurt 2%
1 spsk tahin
1 fed hvidløg knust
1 spsk citron saft
Frisk mynte finthakket

Sådan gør du
Grov hak persillen og kom alle ingredienser i en foodprocessoren eller blender, med undtagelse af rasp og kikærtemel. Hak/blend det hele ved at pulse, det vil sige ikke at lade blender eller foodprocessoren køre og massen bliver alt for fin delt, den skal være grov. Tilsæt nu rasp , herefter kikærtemel lidt efter lidt, til du kan mærke at den ikke er klistret, men stadig klæg. Rul nu 8 falafel kugler ved at komme lidt vand i håndfladen, placer så på bage papir og pensel med olivenolie, og bag i ovnen i 20 minutter ved 200grader varmluft.

Dressing
Bland alle ingredienser og smag til med salt og citron

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweetpotato curry m. grønkål