Sweetpotato curry m. grønkål

Sweetpotato falafel “Sense”

img_0457

Sweetpotato Falafel

1 halv dåse drænet og skyllet kikærter
1 æg
1 dl sødkartoffel mos
1 fed hvidløg
1 tsk løg pulver
1 håndfuld persille
1 spsk hakket mynte
1/4 tsk spidskommen
1/4 spsk stødt koriander
1 spsk panko rasp
1-2 spsk kikærtemel
1 spsk olie
Rødkåls salat
1 håndfuld fint snittet rødkål
1 fint revet gulerod
2 spsk hakket persille
1 spsk olie
2 spsk citronsaft
Salt og peber

Tahini dressing
1 dl græsk yoghurt 2%
1 spsk tahin
1 fed hvidløg knust
1 spsk citron saft
Frisk mynte finthakket

Sådan gør du
Grov hak persillen og kom alle ingredienser i en foodprocessoren eller blender, med undtagelse af rasp og kikærtemel. Hak/blend det hele ved at pulse, det vil sige ikke at lade blender eller foodprocessoren køre og massen bliver alt for fin delt, den skal være grov. Tilsæt nu rasp , herefter kikærtemel lidt efter lidt, til du kan mærke at den ikke er klistret, men stadig klæg. Rul nu 8 falafel kugler ved at komme lidt vand i håndfladen, placer så på bage papir og pensel med olivenolie, og bag i ovnen i 20 minutter ved 200grader varmluft.

Dressing
Bland alle ingredienser og smag til med salt og citron

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweetpotato curry m. grønkål