Sweetpotato curry m. grønkål

Sweetpotato falafel “Sense”

img_0457

Sweetpotato Falafel 4 personer

Du kan med fordel bage dine sødekartofler dagen inden.

Jeg elsker falafler, og det gør hende den lille også… denne opskrift er ikke dybstegt i olie, den er bagt i ovnen, så det hverken griser eller får hele hytten til at lugte ligesom 1,januar efter fondue … men det er nu også godt.

Lav gerne dobbelt portion, sådan at du har til børnenes madpakke.

Du skal bruge

1 dåse drænet og skyllet kikærter
2 æg
200g sødkartoffel
2 fed hvidløg

2 forårsløg
1 tsk løg pulver
1 håndfuld persille
1/4 tsk spidskommen
1/4 spsk stødt koriander
2 spsk rasp
2 spsk olie

1 spsk. Husk (den grønne)
Rødkåls salat
3 håndfuld fint snittet rødkål
3 fint revet gulerod

1 agurk
2 spsk hakket persille
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
Salt og peber

Tahini dressing
2 dl græsk yoghurt 2%
2 spsk tahin
1 fed hvidløg knust
2 spsk citron saft
Frisk mynte finthakket

Sådan gør du;

Bag din søde kartoffel på 200grader i en time. Mos og afkøl.
Grov hak persillen og kom alle ingredienser i en foodprocessoren eller blender, med undtagelse af rasp og HUSK.  Hak/blend det hele ved at pulse, det vil sige ikke at lade blender eller foodprocessoren køre og massen bliver alt for fin delt, den skal være grov. Tilsæt nu rasp , herefter HUSK lidt efter lidt, til du kan mærke, at den ikke er klistret, men stadig klæg. Rul nu 12 falafel kugler ved at komme lidt vand i håndfladen, placer så på bage papir og pensel med olivenolie, og bag i ovnen i 20 minutter ved 200grader varmluft.

Dressing
Bland alle ingredienser og smag til med salt og citron

 

På min Sense tallerken er der følgende;

2 håndfulde salat, ovenpå 4 falafler og 4 spsk. Dressing

Hf1-2 Rødkålssalat og sødkartoffel

Hf3 kikærter og æg

Hf4; 1/2 spsk. Rasp

Fedt 1/2 spsk. Tahini, 1/2 spsk olie

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweetpotato curry m. grønkål