Jordskokke suppe med portobello svampe

Sweetpotato curry m. grønkål

img_0452

Jeg er ret vild med krydret mad, ikke mad som er super stærkt og som brænder smagsløgene af, eller som gør at man sidder med tårer i øjnene og ørepine. Krydret på den god varme måde, hvor maden har flere lag af smag, hvor krydderier og andre ingredienser kommer til sin ret.

Det gør det bestemt i denne. Her får du først skønne aroma fra alle rettens krydderier og der er ingen tvivl om at når man sætter sig ned for at spise en karryret, så duften i sig selv er med til at sætte forventningerne op.

Denne er sød, salt, krydret, og giver en følelse af at alle smagsløg bliver tilfredsstillet. Den Er faktisk ment som  vegetar ret,  så skal der bare en smule mere fond i og ekstra kikærter.

Jeg har ikke helt fået overtalt manden til en kød frie måltider,  med undtagelse af når meneuen står på risengrød, øllebrød eller omelet / grøntsagstærter…. En decideret vegetar curry, der er han ikke, men i går måtte han indrømmer; Jeg behøver ikke kød til denne, men naan og ris, ville han ikke give afkald på :-). … Jeg spiste et kvart naan til og et par kyllingelår…… Jeg er nemlig stadig nødt til at fylder alle kasser op “the Sense Way”, ellers kan jeg ikke holde mig på sporet, og tiden flyver afsted, og før jeg ved af det, så er det tid til, at hoppe i en brudekjole og sige ja til manden i mit liv.

 

Sødkartoffel og grønkåls karry
3-4 personer ,tid:: 35minutter

3 fed hvidløg
1 stort løg
1 spsk revet ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
2 tsk garam masala
1/2 tsk allehånde
3 tsk stærk karry
2 spsk kokosolie
1 dåse hakket tomater
3 søde kartofler ca. 300g
200g frisk grønkål eller spæde spinat blade
1/2 dåse kikærter ( Hvis du køre helt vegetar, så brug en hel dåse)
1 dåse kokosmælk
2dl grøntsagsfond

Tilbehør
Naan brød

Protein
6 kyllingelår (uden overlår)
1/2 tsk karry
1/2 tsk sød paprika
1 tsk brunfarin
1 spsk soya
1 spsk æblecider eddike

Bland alle ingredienser og marinere kyllingelår i minimum 2 timer gerne natten over.
Topping
1 håndfuld Frisk koriander
2 spsk cashewnødder
Start med at gøre alle grøntsager klar. Løg og hvidløg hakkes fint, ingefær skrælles og rives fint, sødkartoffel skrælles og skæres i store tern ca 2x2cm, grønkålen trækkes af stokken og snittes groft.
For bedre at kunne overskue retten, så er det også en god ide at gøre alle krydderier klar.

I en gryde svitses løg og hvidløg i kokosolie indtil gylden, herefter kommes alle krydderier i, lad dette svitse med et par minutter, så kommes den revet ingefær i.
Så kommes de søde kartoffel tern i, lad dem svitse med i et par minutter, hæld så hakket tomater i og lad det småkoge i et par minutter før grøntsagsfond hældes i. Lad retten simre i et 10 minutter.
Nu er det tid til at grønkål og drænet kikærter kommes i retten og vendes godt rundt, herefter kokosmælken , lad retten simre i yderligere 5-10 min. Retten er færdi når de søde kartofler er møre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokke suppe med portobello svampe