Sense Muffins

Sur sød crispy kylling

img_0457

Torsdag; Sursød kylling

Crispy kylling;
400g kylling inderfilet
2 æggeblommer
2 spsk maizena
2 spsk soya
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Stødt ingefær
1/4 tsk. Kanel

Sur sød sauce;
140 g tomat pure
1/2 dl eddike
3 spsk Sukrin gold

1 spsk. Soya
1/2 ananas
2 dl ærter
4 gulerødder
1 squash
2 løg
2 peberfrugter
1/2 spidskål

3,5 dl vand
Ristet sesam frø

Skær kylling filet i 3-4 stykker ud af hver inderfilet. Du skal have 4-5 inderfilet pr. Person. Kom nu maizena i en fryse pose og lig kylling stykkerne der ned i . Ryst rigtig godt sådan at alle dækkes af maizena. I en skål piskes æggeblommer med soya og alle krydderier. Vend nu alle kylling stykkerne i æggeblomme massen, og ja det er rigtig nok… først maizena så æg 😊

Lad det nu stå og trække på kål mens alle grøntsagerne ordnes. Vask alle grøntsager, med undtagelse af de frosne ærter 😉 Skær hvert løg i 12 både. Peberfrugter i mundrette store tern, squash i 1cm tykke halve Skive. Dvs. Flæk på langs også 1 cm tykke. Skræl gulerødder og snit på skrå 3 mm tykke skiver.

I et glas blandes tomat pure med eddike, Sukrin og 1-2 spsk soya.

Kop 3-4 spsk oliven olie i en pande og opvarm. Tag kyllingen ud af køleskabet, det kan sagtens stå fra om morgenen til det er tid til at lave aftensmad. Kom nu kyllingen på enkelt stykke af gangen, men hurtigt på med det hele sådan at set kan stege sprødt samtidigt. Det skal stege færdig på panden, og det er gennemstegt på 3-4 min. Sørg for det får en skøn brun stege skorpe. Lad det dryppe af på køkkenrulle. I en sauce pande eller wok, eller stor gryde kommes 2 spsk. Olie i, så løg, så hvidløg … svitse svitse, så ananas som er skåret i store tern. Lad det svitse godt sammen drys lidt salt over det, får saften fra ananasen til at trække ud. Kom så guleroden i efter fulgt af peberfrugter og squash. Lad det stege/svitse ved hård varme. Kom så tomatpure min i pg vend godt rundt. Tilsæt så 3,5 dl vand. Og lad det simre i 4-5 min. Afslut med at komme kål og ærter i, efterfulgt af kyllingen og lad det nu simre i 2 min. Nu tykner den dejlige sur sød sovs og er klar til servering.

img_0458

Hf1-2 kål, squash, gulerod, ærter, løg og peberfrugt

Hf3 kylling

Hf4 maizena og ananas

Fedt , oliven olie og æggeblomme

smagsgivere: Sukrin gold, krydderier, tomatpure og hvidløg

img_0456

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense Muffins