Sunde chokolade Sense vafler m. Snickerssauce – Gastrosita
Tikka masala lår "Sense kur"

Sunde chokolade Sense vafler m. Snickerssauce

img_0846

Burde snart gå under navnet vaffel-woman, jeg leger og eksperimentere en del med dem for tiden, både i det salte og søde køkken. Det sjove er det er mest for alle jer som følger Sense at jeg har fundet frem til denne. Jeg har ikke en sød tand, jeg er mest til det salte køkken. Så skal jeg spise det, skal det smage godt, og min værste dommer og kritiker er vores datter Olivia på 4 som selvfølge har set alle Masterchef udsendelser, og faktisk både slikker på kniven og lyder som Jakob Mielcke nu…. OG hun har en sød tand.

Til 4 vafler

1 bagt sødkartoffel (ca. 120g)

1 æg

1,5 spsk penanutbutter

3 tsk. Kakaopulver

2 tsk rør sukker eller 3 sukrin gold

1/2 tsk vanilje pulver

knivspids salt

1 dl minimælk

2 tsk loppefrø skaller (Husk)

Topping

1 spsk penanut butter

2 spsk chokolade

2 spsk mandelflager ristet på panden

 

I en skål piskes alle ingredienser sammen, lad den stå lidt. Der går 2 spsk vaffeldej pr vaffel og du skal hjælpe med at glatte ud i jernet.

Bag i 3-4 minutter

 

Jeg bruger mikro ovnen og det tager præcis 30 sekunder i en lille glasskål.. Bræk chokoladen mindre stykker, kom 1 spiseske peanutbutter oven på og giv den 30sek i mokrovnen… og vupti , en lækker vaffel…

Jeg har ikke spist 4 vafler, jeg spiste en, og 1 blødkogt æg, 1/2 rugbrød med smør, 1 tomat og et stykke agurk.

1 vaffel tæller således i Sense madkassen:

1/4 Hf1 grøntsager

1/8 Hf3 protein (2-3 æg pr håndfuld, her deler vi et i 4)

1/4 Hf4 i form af rørsukker

Fedt: 1 spsk fedt 1,2 måske.. der er total 5 spsk fedt i alle 4 vafler

8 kommentarer

 • Lena Gitte Andersen

  Hvorfor går rørsukker under hf4???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate wulff

  Kast@live.dkhjælpe med, hvordan gør man når man ikke har micro ovn. Tak for mange skønne opskrifter 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Du smelter bare din chokolade over vandbad istedet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  En bagt sød kartoffel. Hvor stor er den? Ca gr?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det ser sååå lækkert ud, vil jeg helt sikkert prøve. Men noget, der forvirrer mig ved sense er, at jeg ikke ved hvornår jeg må spise de her slags “usunde” ting. Hvis jeg kun må spise tre spisekasser om dagen, hvornår må jeg så eksempelvis spise denne vaffel? Skal det så tælle som en hel spisekasse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Nanna,
   Spis vaflen som en del af et morgenmåltid. Jeg ville fx. Spise en vaffel med snikkers sauce, så et blødkogt æg 1 knæk brød med ost og en stor håndfuld grønt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tikka masala lår "Sense kur"