Stikkelsbær kylling og skilt sauce – Gastrosita
Sense madplan uge 33

Stikkelsbær kylling og skilt sauce

img_0367

Lørdag; Sense kur madplan, Stikkelsbær kylling og skilt sauce

Denne ret er blevet til , da jeg gennemgik min fryser. Jeg skulle lave plads til året sommerbær, og faldt over en pose stikkelsbær fra sidste år. Og retten blev så god at jeg ville dele. Den får en skøn syrlig, sød og salt smag, og saucen er virkelig god… jeg har jo sagte det før. Jeg er sovse/ sauce pige 😉

Retten er ret enkel at lave, og kræve ikke andet en de 60 minutter det tager at stege kyllingen… stortest

Lørdag: Stikkelsbær kylling m. skilt sauce
4 stk. hele kyllingelår
100g stikkelsbør
3 dl hønsefond
12 forårsløg
400 g grønne bønner
½ blomkål
12 små kartofler
1 dl fløde

img_0369

Skyl kartofler og forårsløg, del løgene i 5 cm stykker, kom det hele i en brande pande eller et ildfast fad. Krydre kylling lår med salt og peber på begge sider. Kom olivenolie på kylling efterfulgt af stikkelsbær.

Start i en 225 grader varm ovn og steg i 20 min. Lav 5 dl hønse boullion , og efter 20 min hældes fond i fadet og temperatur skrues ned til 180 og steg videre i 30 min. Efter 30 min hældes fonden fra over i en kasserolle, sæt kyllingen tilbage i ovnen og stege de sidste 10min.

b

Bring fond i kog , du skal have ca. 3 dl i din gryde, tilsæt fløde og lad det koge ind i 2-3 min. Jævn evt. med maizena.

Del blomkål i små buketter og kog sammen med bønner i 3 minutter i let saltet vand.

På min tallerken er der:

1 håndfuld bønner

1 lille håndfuld blomkål

1 kyllinglår + lidt forårsløg og stikkelsbær

2 små kartofler og 5 spsk. Sauce

Så Sense opdelingen ser således ud;

Hf1-2 grønne bønner, blomkål og forårsløg

Hf3 kylling

Hf4 kartofler og stikkelsbær

Fedt: 3 spsk. Fløde fra sauce

img_0368img_0366

 

 

1 kommentar

  • Det lyder bare superlækkert og nemt – havde helt glemt kylling/stikkelsbær kombien, den er så god – rabarber kan garanteret også bruges (:

    -A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan uge 33