Spinat salat med sødkartoffel og feta – Gastrosita
Protein pizza og fyldt peberfrugt

Spinat salat med sødkartoffel og feta

c0d6ad61-2c16-4e93-a5cf-22ea88b27d99

Min skønne storesøster og dejlige niece var på besøg i vinterferien. Elsker når de kommer, så kan jeg nemlig få testet en masse tanker af, og med tanker mener jeg mad opskrifter.. opskrifter som har ligget og rodet rundt i mit hoved, men endnu ikke har afprøvet.

Denne gang skulle den stå i salaternes navn. Så jeg lavede 3 forskellige salater. Bruschetta , og hjemmelavet Chips og dip.

Jeg lavede ud over denne salat, en med Parma og asparges, så fik de en  salat med andre confit. Har på spejder ære lovet min søster at ligge opskrifterne på alt hvad jeg lavede den dag… så de kommer selvfølgelig løbende.

Og  jeg må bare indrømme, jeg elsker disse frokoster, med køligt hvidvin i glasset, og en snak om løst og fast. Min søster er folkeskolelære , så denne gang, kan i nok gætte hvad vi talte meget om.

Jeg kan godt afsløre, jeg er ikke 100% enig med lærerne, jeg er dog 100% enig med dem om at opdragelse er noget forældre gør . Og at når lærerne overfaldes af ustyrlige børn, hvad enten det er fysisk, eller psykisk i form af trusler og diverse skældsord. SÅ skal forældrene kraftedme hører efter. Og man skal kunne bortvise et barn i både 1-2-3 uger. Hvorfor spørg du? Fordi så er forældrene nødt til at blive hjemme fra arbejde, og de er nødt til selv at være sammen med deres barn 24/7 og de er nødt til at opdrage deres barn, for ikke at ende i samme situation. OG OG OG systemet skal virke, sådan at de børn og familier som har brug for hjælp for det….

JA BØLGERNE GÅR HØJT NÅR VI MØDES, MEN DET ER KÆRLIGT. og min storesøster den bedste, hun er et unikt, dejligt omsorgsfuldt menneske, og en super kollega, og jeg elsker hende højere end tror.. 🌹❤️

Det var lidt af en sidespor 😉 tilbage til denne skønne smagfulde salat, som er blevet en madpakke favorit for mig, her får den selskab af panderistet kikærter eller røde bønner.

Du skal bruge til;     4 personer 

600 g sød kartoffel i tern

3 spsk oliven olie

salt

peber

400 g spæde spinat blade

300 g grønkål (snittet)

4 forårsløg

1 håndfuld bredbladet persille

400 g feta (puk)

8  spsk fraiche 5%

1,5  spsk. Masala krydderi

1/2 lime /saft

1 tsk. sukker

salt

Sådan gør du:

Skræl den søde kartoffel og skær i mundrette tern, jeg skær i ca. 2,5×2,5 cm . Kom kartoffel tern i en fryse pose, kom olie, salt, peber og timian i og ryst posen. Kom kartofler på en bageplade med bagepapir. Og bag ved 200 grader varmluft i 20 min. De skal skal være gyldne, karamelliseret og let sprøde i kanterne.

Skyl spinat, snit forårsløg, hvis du ikke har købt snittet grønkål, skal det også skylles og snittes.

Dressingen er lige til. Bland fraiche med masala, lime saft , salt og peber jeg smager til med en smule sukker. .

Jeg anretter salaten med feta til sidst på toppen sammen med et par  dressing klatter …  har du lidt frø, solsikke eller andet, så rist og top med dem… Servere gerne et godt stykke brød til.

 

Hf 1-2 sødkartoffel, forårsløg, spinat, grønkål, persille

Hf3 feta (puk ost)

Hf4 evt. en bolle

Fedt 1 spsk olie, 1 spsk ristet frø

 

Retten koster ca. 95 kr at  lave.

 

 

 

2 kommentarer

 • Charlotte

  Hej
  Kan jeg bruge noget andet end feta/ost 😊
  Kh Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Charlotte,

   Fetaen fungere som det salte til den søde kartoffel og det syrlige i dressingen.
   Hvis du ikke er til ost, så undlad, er du til ost så udskift til en du kan lide.

   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein pizza og fyldt peberfrugt