Spinat pande #meatfreemonday – Gastrosita
indkøbsliste Sense madplan 33

Spinat pande #meatfreemonday

img_0991

Mandag Sense kur madplan ;Spinat pande m. Æg og kikærter

Endnu en skøn weekend er slut, og jeg skal i gang med endnu en Sense uge. Sidste uges resultat, var lidt skuffende på vægten, men sådan er det jo nogle gange.

Retten i dag er en, min mor og far lavede da jeg var barn. Det er hvis nok en ret min far tog med sig fra Tyrkiet tilbage i 74. Min far lavede ofte mad, og min mor som er dansk var hurtig til at lære . Oprindeligt lavede de denne ret med hakket lamme eller oksekød. Så er du ikke til denne vegetariske variation, erstatter du bare kikærterne med 300g kød.

Spinat pande med æg og kikærter 
500 g frossen spinat (optøet)
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille dåse tomat pure
1 sås hakket tomat
2 gulerødder
1 dåse kikærter
4 æg
4 spsk. Oliven olie
1/2 tsk. Chili flager
1/2 tsk. Salt
1/2 tsk.Peber
1 tsk. Paprika

På en pande svitses fint snittet løg og hvidløg, kom salt peber og paprika. Riv gulerod groft og kom på panden.  Kom så alt tomat pure på og svits godt af, tilsæt de drænet kikærter og vend godt rundt. Tilsæt så de hakket tomater, lad det simre i 2-3 minutter, tilsæt så spinaten, og vend i gen godt rundt og lav så 3 små fordybninger i retten, her slår du æggene ud i. Lad nu retten simre færdig ved svag varme ca. 10 min eller i ovnen.

Det smager virkeligt godt med en spsk. Græsk youghurt eller cremefraiche på toppen og et stykke godt brød.

Jeg spiste en fjerdel af retten og med en stor spsk. Cremefraiche.

 

Sense fordelingen:

Hf1-2 spinat, gulerod, æg og tomat

Hf3 æg og kikærter

Hf4 ingen (jeg spiste ikke brød til)

Fedt: 1 spsk oliven olie, 1 spsk. Cremefraiche

img_0990

5 kommentarer

 • Rosa

  Jeg kunne finde på at spise det til morgenmad☆ … Hold ud! … du er kommet så godt tilbage på sporet, så et enkelt dårligt resultat skal ikke slå dig ud♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Hjort

  Det ser fantastisk ud…. Det må prøves 😀 Dejligt med ny inspiration, tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare lækkert ud – det må jeg have på madplanen 🙂 rigtig dejlig mandag til dig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Tak Jette, det smager også skønt, Jeg laver den også hvor jeg kommer kogt spinat skruer i og ricotta… og den bliver eksta god med revet citron skal på toppen.. Dejlig mandag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

indkøbsliste Sense madplan 33