Spicy gulerods suppe m. porcheret æg og kikærter – Gastrosita
indisk mango kylling

Spicy gulerods suppe m. porcheret æg og kikærter

2a568423-de05-4bbd-9f2e-4200330311d3

Opskriften på en Kødfri Sensekost mandag

Endelig kom solen og temperaturen, i forrige uge hvor jeg lavede denne super lækre suppe, var de minus 11 grader, og det blæste….og normalt ville jeg på det tidspunkt af året, være ude at  grille, rydde haven for de sidste blade, plante i små spirekasser. Jeg vill forberede haven på alle de skønne salater og urter, som snart skal plantes ud…. Bare ikke i år, jeg kan mærke, at det vil være spildt arbejde. Så istedet har jeg holdt jeg fast i de vitaminrige supper, med masser af smag.

Faktisk var jeg ude sidste år ved denne tid og plukke ramsløg, og stod jeg og syltede og lavede ramsløgs pesto med skøn pecorino og valnødder, den holder jeg også lige en uges tid endnu.

Nu skal vi have en skøn suppe, med et dejligt cremet æg til og møre kikærter.

Du skal bruge:

3 spsk. olivenolie

1,2 kg gulerødder

1 dåse flået tomater

1 spsk. paprika

1 løg

3 fed hvidløg

1 tsk.  tørret timian

1 ltr. vand

2 dåser kikærter

4 æg

Sådan gør du;

Skræl og snit løg og hvidløg, svits i oliven olie et par minutter, tilsæt herefter skrællet gulerødder groft skåret. Tilsæt så salt, peber, paprika og flået tomaet, lad det snorrer lidt inden du tilsætter vand.

Blend så suppen og kom den tilbage i gryden, dræn kikærter og kom i den varme suppe, lad suppen stå på mindste blus, mens du porchere æg. Hvis du ikke føler dig tryk ved at porchere æg, så smager et blødt smilende æg også skønt til. Kom æggene i kogende vand skru ned og lad det koge i 5,5min. afkøl under kold vand med det samme. Så har du et skønt blødt/ smilende æg. Øsnker du at pochere som jeg har gjort findes der flere metoder. Jeg bringer en gryde med vand i kog. Kommer 1 spsk eddike i. Så bringer jeg vandet i hvirvl med et piskeris, ikke en voldsom en, middel. Ægget er slået ud i en suppe ske, også lader jeg det glide ned i det let kogende vand, skruer ned på 1 og lader hvirvlen i vandet samle ægget. Placer Æg i midten anret supper.

Jeg havde lidt dukkah og karse, som jeg kom på toppen. Dukkah er en panderistet blanding, af fint hakket nødder, frø og krydderier. Jeg havde en blanding af hvid sesam nigellafrø, pistacienødder, røget paprika, chili flager og flage salt….. og jeg gav bare hver portion et lille drys. Dukkah smager også fantastisk på salater, og smørdampet grøntsager, ris og pasta.

 

Hf 1-2 løg, gulerod, tomat

Hf3 kikærter og æg

Hf4 ingen

Fedt 1 spsk olie

 

 

Retten er til 4 personer og koster ca. 70 kr at lave.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

indisk mango kylling