Jeg rejser fra min datter

Mint, mandel og pistacie kugler

img_0305

Jeg så et billede på Instagram og blev inspireret af Michela som har bloggen madpaletten og  på IG #mfalka

Hun havde lagt et billede op af hendes daddelkugler m kanel og  vanilje smag. Det satte lidt kreative tanker igang hos mig.  Jeg er ikke den store sukker trold, men engang mellem vil jeg godt overraske gæsterne til kaffen. Jeg synes også ofte at dadelkugler , smager en smule for meget af dadler…. Så balance i smagene synes jeg er vigtigt. Grunden til at jeg ikke laver større portioner, er at så spiser jeg dem. 12-14 stk af gangen er fint.

Så lørdag morgen blev det til disse 3 lækkerier, og gæsterne var henrykte og de er godkendt. Min favorit er pebermynte kuglerne mums ..

Jeg bruger min foodprocessor  til at mikse og min lille kaffe kværn til at hakke nødder. Det gør processen lettere. Har du ikke kaffekværn og foodprocessor. Så kan En minihakker kan også klare jobbet

HUSK hvis du ønsker glutenfri, skal du købe glutenfri havregryn

 

Pebermynte kugler 14-16 kugler (på størrelse med en lille hoppebold)

I den her har jeg valgt at tilføje sukrinmelis, det giver en isende følelse sammen med pebermynten. Jeg troede også at jeg  havde mørk chokolade spåner til at rulle dem i. Det havde jeg så ikke . Såjeg brugte istedet sort sesam, og det virkede… og er du pjattet med de der chokolader som hedder “åkander”så vil du også kunne lide disse

Du skal bruge:
5 spsk havregryn
5 svesker
3 dadler
2,5 spsk kakao
2 spsk pebermynte
1 spsk kokosolie
1 spsk Sukrin melis

2 spsk. Sort sesam eller kakao pulver(til at rulle i)

Kom alle ingredienser i foodprocessor og kør. Tag 1 teske og rul kugler, slut af med at rulle i sesam eller kakao og sæt på køl. Eller hvis du har fået fingrene i mørkchokolade spåner.

 

Mandel kugler 12-14 kugler

Jeg synes at hvis du lige rister mandlerne på panden inden de hakkes, så tilføjer de et hint af marcipan til kuglerne

Du skal bruge:
4 spsk havregryn
8 dadler
28 mandler
1 spsk kokosololie
2 spsk kakao
4 spsk. Kogende vand

8 mandler (fint hakkes/males, til at rulle i)

Hak mandler i kaffekværn eller minihakker. Kom alle ingredienser i foodprocessor og kør. Tag 1 teske og lav 12-14  stk, rul kugler i hakket mandler og sæt på køl.
Pistacie kugler 10-12 kugler

10g pistacie nødder
5 spsk kokosmel
1 spsk kokosolie
1 spsk kakao
6 dadler

8 g pistacie nødder til at rulle i

Hak pistacie nødder i kaffekværn eller minihakker. Kom alle ingredienser i foodprocessor og kør. Tag 1 teske og lav 10-12 kugler og afslut med at rulle pistacie og sæt på køl.

Jeg tæller 4 kugler som 1 håndfuld 4 og 1 spsk. Fedt når vi taler Sense kur

Tag kuglerne ud 5 min før servering, så synes jeg at de er bedst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg rejser fra min datter