Sense kur: Frikadeller og blomkålssalat

Sensekur madplan: Stegt kalvelever

img_0110

Torsdag Sensemadplan :Stegt kalve Lever m. agurkesalat, bløde løg i spidskål og champignon. En ret som kan skille vandene, og er du ikke til lever, så steg en engelsk bøf, eller tag skridtet og prøv, det smager pragtfuldt.

Indmad er sundt, det er billigt også smager det rigtig godt, hvis det bliver lavet rigtigt og man ikke r blevet skræmt væk som barn… Ofte er stegt lever jo blevet buuhhhet ud i folkeskolen, og blandt venner, og de fleste som siger de ikke kan lide stegt lever har ikke smagt det siden de var 12 år gamle , og højst sansynligt var det skam stegt svine lever, som bare voksede i munden…

3 essentielle regler for mig, når det gælder lever.

1) Det skal være kalvelever

2) Det skal være frisk

3) også må det ikke over tilberedes.

 

Gå til din slagter, bed om at få 4 g kalve lever i skiver og uden sener, sig at de ikke må være få tykke skiverne. Ca 0,8cm .  Stege tiden er kun 3-4 min max og det er ved mellemhøje varme.Vend hyppigt. Husk at krydre din mel blanding godt. Går det helt galt og er du ikke til lever, så steg et spejlæg, men prøv nu 😊

Ingredienser:
500-600g kalvelever i skiver

2 dl mel ( Det er kun 2 spsk som sidder fast)
2 løg
1 bk. champignon
500g spidskål
1 agurk
1 dl eddike
1/2 dl vand
1 tsk. Salt
5 peberkorn
3 spsk. sukrin gold
8 spsk. smør
4 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Skyl lever i koldt vand og læg den på et rent skærebræt. I en fryse pose hældes hvedemel, 1 tsk fin salt, 1 tsk peber, 1 tsk paprika, ryst posen. Læg nu lever stykker i og ryst posen igen. Sørg for at lever stikkerne er dækket af mel.

På en pande i 2 spsk olivenolie og 2 spsk smør steges leveren i 3-4 minutter i alt.

snit løg og steg bløde, tilsæt champignon i skåret kvarte, godt med salt og peber, de sidste 3 min tilsættes fint snittet spidskål.

I en lille gryde bringes vand, eddike, Sukrin, salt og peberkorn i kog, hæld blandingen over agurkeskiver, og lad det trække i 10 min.

 

Jeg kan godt lide et stykke rugbrød til, og lidt surt, så jeg skar et par skiver syltet rødbede i tern og serverede til, samt 1/2 stk, rugbrød med smør, så min portion indholdt følgende.

 

Hf1-2 Løg, kål, portebello svamp, rødbede og agurk

Hf3 1 stykke stegt kalvelever ca. 120g

Hf4 : 1/2 håndfuld. Rugbrød

Fedt: 2 spsk smør, 1 spsk oliven olie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur: Frikadeller og blomkålssalat