Sweet potato wafle pizza "Sense kur"

Stjerneskud

img_1274

Stjerneskud m asparges salat 4 personer

Jeg elsker fisk og skaldyr, og stortest alle slags, også er jeg ret glad for, at gå til min lokale fiskehandler. Få en lille snak om, hvad han/hun synes er godt lige nu. Prøve en ny fisk eller tilberednings metode. Fisk smager vanvittig godt, hvis de tilberedes rigtigt. Forkert og det smager forfærdeligt og lugter fiskeagtigt grimt. Tilberednings tid og temperatur er nøgle ordene. Så jeg har været ved fiske handleren og hente rødspætte fileter, 4 over filet og 4 under filet om du vil, nogle siger lyse og mørke….. Jeg damper altid den mørke og panere den lyse.  Så lad os komme i gang med et smukt og smagfuldt stjerne skud

Du skal bruge:
8 rødspætte fileter
1 dl rasp
1 spsk Revet citronskal

salt

peber

paprika

2 spsk smør

4 spsk oliven olie
100g rejer
12 asparges
1 hovedsalat
4 skiver fuldkorns sandwich
Dild

Dressing
8 spsk fraiche 5%
8 spsk mayonnaise
4 spsk ketchup
Salt
Peber
Paprika
1 tsk sukker

 

Sådan gør du:

Start med at brække den nederste del af aspargesene , de knækker automatisk af, der hvor den trævlet del er. Bring så en gryde i kog med let saltet vand, og når det koger kommes aspargesene der i, de skal koge 2 minutter og direkte over i koldt vand, så er der stadig bid i dem.

Fyld gryden med vand i gen, kom 1 laurbær blad og en stilk dild, 5 peberkorn og 5 fennikel frø i, hvis du har det, og begge ender af den økologisk citron, det er for at give smag til vandet som vi skal have 4 af fiske fileterne i. Bring vandet i kog, lad det koge i 3-4 minutter før du ligger fileterne i . Fjern gryden fra blusset og lig dine 4 mørke fileter i, i  mellemtiden panere du de andre fiske fileter, ved først at vende i sammenpisket æg, så i rasp som du har krydret med salt, peber og lidt paprika samt revet citron skal. Efter 5 minutter tager du forsigtigt fiskefileten op af vandet, brug en hulske fx. Og læg dem på køkken rulle. I en sigte lad du dine rejer dryppe af. Husk bruger du frosne skal de optø i køleskabet. Så det er fra morgen stunden.

img_1275

På en pande kommes 2 spsk olie og 1 spsk smør, steg 2 fiske fileter af gangen , læg dem forsigtigt på varmen og steg på lige over middel varme, efter 3 minutter vender du dine fileter og steger i yderligere 2-3 minutter.

Dressing:

Bland alle ingredienser, og smag til med salt og citron.

Jeg elsker smør stegt brød under mine fileter, og skal være ærligt det ligger der også under denne. Men en brødristervirker også.

Rist brødet, pluk salat blade og skyl, sørg for at de er duppet helt tørre pluk dild så den er klar til anretning… det her kan du godt starte med ligesom dressingen kan du godt lave i forvejen , og de dampet asparges.

Nu er du klar til at anrette , jeg halvere mit brød på skrå og på tallerkenen trækker jeg dem lidt fra hinanden ca. 2 cm, så ligger jeg 3 -4 salat blade alt afhængig af størrelse på bladene, så 3-4 asparges, så en stegtfilet, Så generøse skefulde dressing, så rejer, så stenbidderrogn, eller kaviar  og afslut med dild og evt. flere asparges toppe. Jeg er ikke til tomater og gigant agurk skiver på mit skud.

I den her går du grundet stegning 1/2-1 spsk fedt over, jeg tæller ikke paneringen så nøje, men det er under Hf4 sammen med brødskiven, så det skal med i betragtningen. Jeg havde sparret op i løbet af dagen, men der røg et ekstra glas vin med og 2 stykker chokolade til kaffen, men en skøn aften med svigerinde og hendes mand. Så kassen blev lukket og i dag er en ny dag. Sense kassen ser således ud med ovenstående:

1 håndfuld grønt: 3-4 asparges, 3-4 salat blade

Håndfuld 2 er der ikke til i denne, du kan sagtens tilføre flere asparges og mere salat. Til info mætter asparges godt, de er også meget proteinrig og gode antioxidanter … og jeg kan ikke vente til sæsonen rigtig kommer i gang.

Håndfuld 3: 2 fileter og 25 g rejer

Fedt: 2 spsk mayonnaise, 1 spsk oliven olie, 1/2 spsk smør

 

img_1273

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweet potato wafle pizza "Sense kur"