Sensekur madplan; Fiske frikadeller m persille sauce – Gastrosita
Protein pastasalat m. rejer

Sensekur madplan; Fiske frikadeller m persille sauce

img_1008

Det er helt old school , fik det som barn, min kære nu afdøde mor fik det som barn, og det smager bare virkelig godt, og passer skønt sammen. Specielt på denne årstid, hvor gulerødderne netop er trukket op af jorden, kartoflerne er ny opgravet, persillen står som små skønne buske i haven, og broccolien i grønt afdelingen i det lokale supermarked 😉 , broccoli dyrker jeg ikke selv…. Sikker på i forstår min pointe.. Jeg laver stortset næsten altid min egn fiskefars, men nogle gange er tiden bare ikke til det, og vejen ligger ikke lige forbi min fiskehandler, så lad mig bare krybe til korset… Jeg køber den vakuum pakket fra supermarkedet. Vil du gerne lave din egn så er der et link her til mine hjemmelavet fiskefrikadeller http://gastrosita.dk/fiskedeller-med-fritter/

img_1009

Onsdag: Fiske frikadeller m. Persille sauce
400g fiskefars
2 spsk olivenolie
1 spsk. Smør
200g nye kartofler
400g gulerødder
1 broccoli (400 g)
3 spsk. Smør
2 spsk. Mel
3 dl letmælk
4 spsk. Hakket frisk persille (1 dusk)

 

Skyl og vask alle grøntsager, skrab kartoflerne og kog dem i let saltet vand ca 12-14 min. Gulerødderne koges i 4-5 minutter og lad bare broccoli buketter koge med de sidste 2 min.

I en kasserolle kommes 3 spsk. smør, smelt langsomt, tilsæt 2 spsk. mel og pisk godt med piskeris, tilsæt 1 dl af kogevandet , pisk og der efter letmælk lidt af gangen mens der piskes. smag til med salt og peber, husk du kan justere tykkelsen på saucen ved at tilføje yderligere koge vand. Til sidst tilsættes den hakket persille, jeg er pjattet med masser af persille i sovsen

img_1010

 

På min tallerken er der: 2  gulerødder, 1håndfuld broccoli, 3 fiske frikadeller, 2 små kartofler, 1 dl. sauce

Hf1-2 broccoli og gulerod

Hf3 Fiske deller

Hf4 mel i deller, mel i sauce og 2 små kartofler

Fedt: i sovs og stegning

1 dl mælke produkt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein pastasalat m. rejer