Sense sund banankage – Gastrosita
Bagerens sunde romkugler

Sense sund banankage

d009b446-9e8c-48cf-a92e-fb68cccaeef2

Sundere Sense Banankage

Banankage er et af de mest brugte søgeord på nettet, når det gælder spiseligt…. Jeg har aldrig rigtig forsøgt mig med at bage en. Ikke udover i hjemmekundskab i skolen. Jeg har spist et par Banan muffins fra Lagkage huset, når nu manden arbejder der. Så må man jo ofre sig, engang imellem.

Nu har jeg så igen været i køkkenet og leget lidt med de søde sager, holdt mig fra sukkeret, fra gluten, forsøgt at få flere proteiner i, så det giver en god mæthedsfornemmelse. Og ikke bare kortvarig sukker Rus.

Denne er testet af 3 børn på 5, min egn bagermester og naboen… Gud ske tak og lov for min skønne nabo….

Sundere Sense Banankage

2 æg
1 spsk Friskost (fx Philadelphia )
1 lille brun banan (og jeg mener BRUN)
1 dl havregryn (evt. Glutenfri)*=
1 dl kikærte mel
1 tsk vanilje korn
1/2 tsk kanel
15g groft hakket valnødder
1 spsk mørk chokolade (hakket)
4 spsk fibergold
1 /2 tsk bikarbonat

1 spsk. Smeltet chokolade

170 grader i 20 min. 6 stk.

I en skål med piskes med piskeris, friskost, æg, vanilje, krydderier og fibergold sammen. Mos den brune banan ned i og rør så bikarbonat , kikærtemel og havre gryn i. Afslut med at vende hakket chokolade og valnødder i.
Jeg bruger de her silikone forme og har ikke brug for at smøre, ellers pensel med olie hvis du føler for det.

38f58c26-de79-486a-a60d-0a6c57703c1b
Bages i forvarmet 170 grader varm ovn i 20-25 min. Stik i kagerne og mærk om de er gennembagt.
Lad dem køle lidt og smelt så chokolade, jeg gør det i mikroovn, og mere end jeg har brug for. Også klipper jeg en engangs sprøjtepose over, sådan den bliver mini størrelse og kommer chokolade, så kan jeg lettere lave små fine tynde chokolade streger.

Hele portionen indeholder i Sense;

Hf1-2 ingen
Hf3 ; 1 1/2 i form af kikærtemel og æg
Hf4; 2 stk i form af banan og havregryn
Fedt; 4 spsk i form af chokolade, valnødder og friskost

2ddaeb77-87ea-4556-89a2-c5b0b16dd990

6 kommentarer

 • Malene

  Kan man bruge andet end kikærtemel, mandelmel istedet??
  Hvad er bikarbonat, og fibergold? Og andet det kan ersatttes med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Malene,
   Jeg bruger kikærtemel, fordi det er protein holdig, der er meget fedt i mandelmel, og det er ikke en mel som binder søærlig godt. Jeg bruger også kikærtemel, fordi det indeholder langt færre kalorier og er glutenfri . Du Lan bruge hvedemel, boghvedemel istedet, men mængden skal ændres da alle meltyper binder forskelligt. Bikarbonat er det man i gamle dage kaldte for natron. Fibergold er et sødmiddel som ikke smager af jern eller metal, som sød og stedvia. Du kan bruge almindelig sukker,,,,, men nu er vi ved at være der , hvor hele ideen bag opskriften, som er at den er lavet afsendere ingredienser end andre kager forsvinder….

   Håber du finder et alternativ som passer dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane andersen

  Hejsa
  Skal dejen være temmelig fast.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Ja den er ret tyk, den er ikke sådan bradepande kage tynd

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Marie

  Hej du
  tak for lækre opskrifter og insp!
  Hvor køber du de silikoneforme du bager banankagerne i? De er fede!!
  AM

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Jeg tror jeg fandt dem i netto for et par år siden

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagerens sunde romkugler