Sense madplan uge 4 – Gastrosita
Helstegt oksemørbrad m. Grillet løg og Blomkåls bearnaise og bønner

Sense madplan uge 4

1106fc92-2bf0-409a-af04-46a50d58a5d3

Sense kur madplan uge 4

Så er det blevet tid til endnu en madplan, endnu en uge er gået, jeg håber i alle har haft en fantastisk uge. Kæmpe stort tak til alle jer som følger og alle jer som har delt madplanen.

Jeg vil også lige benytte lejligheden til at undskylde de små bøvser som systemet gav i sidste uge da mange af jer valgte at begynde og følge bloggen. Det var ren og skær trafik kø, der var faktisk så mange nye følgere, at det ikke kunne følge med. Det kan værre det sker igen,men det skulle være fikset.

Hvordan er det gået derude ? har i kunnet navigere rundt i denne for nogen helt nye Sense verden, eller er det lige til ??

Jeg har brugt ugen på at kreere nye Sense madpakke ideer, som jeg meget snart deler med jer. Jeg er virkelig glad for resultatet, og specielt smag, mæthed og variation… Så det glæder jeg mig til at dele med jer.

Ugens madplan, har et par helt nye opskrifter, Meatball Mozarella nøøøj den er go. Sprængt oksespidsbryst med sur sød peberrods sauce er også en af mine nye favoritter, men nu elsker jeg også peberrod, mørt saftig kød og sovs 😉 Jegudfordrermåske også nogle af jer en smule, fordi vi idenne uge skal lave vores egen fiskefars til deller. Det er slet ikke så svært, så har du aldrig prøvet det, synes jeg absolut du skal give det et forsøg. Har du ikke overskuddet så købfærdig rørt fars hos fiskehandleren.

Ellers er det vel egentlig bare lige til og i gang med endnu en uge.

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.

Processed with MOLDIV

Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Mandag; Mexicansk chili (vegetar/Kødfri mandag)

3 spsk. Olivenolie
1 lille dåse tomat pure
1 tsk. Paprika
1 tsk. Spidskommen
1 tsk. Stødt koriander
1/2 tsk. Chili flager
1 løg
3 fed hvidløg
300g gulerod
1 knoldselleri 500g
1 rød peber
1 grøn peber

200g champignon
2 dåser hakket tomat

10g mørk chokolade 80%

1 sød kartoffel (300g)
2 dåser røde bønner
1 lime
4 spsk. Cremefraiche 18%
4 spsk. Hakket bredbladet persille

1 dåse majs

100g quinoa
Topping:
20 tortilla Chips (resten knuses og gemmes til topping på tomat suppe eller panering)
1 avocado

http://gastrosita.dk/mexicansk-chili-meatfree-monday/

 

Tirsdag; Fiskefrikadeller med fritter og coleslaw

Fiskefrikadeller
400g lyssejfilet
400g torsk
1,5 tsk salt
Frisk kværnet peber
1 spsk løgpulver
1/2 dl fløde
3 æg
1 spsk mel
2 spsk smør til stegning
3 spsk oliven olie

Fritter:
2 bagekartofler/

4 sødekartofler
3 spsk oliven olie
Salt
1 tsk oregano

Coleslaw
1/2 spidskål
4 gulerødder
2 dl fraiche 5%
2 tsk Dijon sennep
2 spsk citron saft
1 spsk rørsukker
Frisk kværnet peber

http://gastrosita.dk/fiskedeller-med-fritter/

 

Onsdag; Metaballs i Tomat Mozarella sovs

2 dåser hakket tomat

1 dåse tomat pure

3 gulerødder

1 snack peber

1 stilk bladselleri

5 fedhvidløg

2 rødløg

600g grønne bønner

1/2 citron (kun saften)

400g hakket kylling

1 æg

80g spagetti fuldkorn

oliven olie

Frisk mozarella

oregano

peber

 

Meatball Mozarella


Torsdag; karbonader m. Bearnaise og grønt

500 g hakket kalv & flæsk
2 æg
2 dl rasp
Salt
Peber
Paprika
4 spsk smør
1/2 blomkål
1/2 løg
1 gulerod
2 bladselleri stilke

1/2 hønse bouillon terning
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk tørret estragon
1-2 spsk bearnaise essens
6 spsk smør
16 grønne asparges (friske)
1 stort løg
2 store gulerødder
4 mellemstore kartofler
2 spsk oliven olie

http://gastrosita.dk/karbonader-m-groentsags-bearnaise/

 

Fredag; Kylling Gorgonzola

1 stor sødkartoffel

2 squash

200g champignong

1 bagekartoffel

2 spsk. Olivenolie

2 spsk. Olie til stegning
4 kyllingebryster
4 spsk mel

salt peber og paprika
1 tsk smør
1 spsk sennep
1 dl minimælk
90 g Gorgonzola
Salt og peber

http://gastrosita.dk/kylling-gorgonzola/

 

Lørdag; Sprængt okse spidsbryst med peberrods sauce og grønt **HUSK AT SPRÆNGE BRYSTET 24 timer før

Jeg bruger min sous vide til denne ret, og spidsbrystet skal have 24 timer ved 57 grader, det skal vakumeres med laurbærblade og peberkorn. ** Har du ikke en sous vide, så bare rolig, du får den gryde tilberedte version

800-1000g okse spidsbryst  (evt. rester bruges til pålæg, sandwich eller biksemad om søndagen)

1 dl salt
1 spsk. sukker
1 gulerod
100 g persillerod
1 stort løg
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn

1 blomkål

6 gulerødder

4 mellemstore kartofler

3 spsk. frisk revet peberrod

3 dl. koge lage

1 ,5 dl letmælk

40 g smør

2 spsk. hvedeel

2 tsk. sukker

salt

Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt

 

indkoeb-madplan-uge

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Helstegt oksemørbrad m. Grillet løg og Blomkåls bearnaise og bønner