Sense madplan uge 3 – Gastrosita
Asiatisk bøf og kålsalat

Sense madplan uge 3

cc024a1f-a878-4f36-81d6-d2e85ad2acfb

Så er vi kommet til uge 3, min første uge i 2018 med Sense er overstået, julens 2kg er borte. Det føles altid som en detox, når jeg vender tilbage på sporet. Ondt i hovedet, tisser 12 gange i timen, lidt små irritable,men s sker det gode. Jeg sover bedre, mere energi, bedre humør og overkud……Sååååå, hvorfor ikke bare holde sig til Sense 365dage om året, når nu der kun er minusser ved ikke at gøre det. Hvorfor ikke behandle sig selv godt, tage vare på sig selv… Det virker jo helt åndsvag, og retarderet ikke at gøre det, som er bedst for en selv….Jeg ville ønske jeg forstod det psykiske bag ved handlingen.

Jeg ved at jeg trøste spiser, jeg ved at jeg spiser når der er noget som gårgodt ogskal fejres, spiser når jeg keder mig, når jeg er stresset…. JEG SPISER FØLELSER !!! men hvorfor gør jeg det, hvorfor vælger jeg at tage forkerte beslutninger,  når jeg ved hvad de negative sider er. HVORFOR???? og Hvordan ændre jeg det mønster ? jeg ved at jeg kan tabe mig, jeg ved også at jeg uden besvær kan smide mellem 12-17kg på 3 måneder ved at følge Sense. Det er halvdelen af det jeg skal tabe, jeg er halvvejs, der fra er der måske 4-5 måneder før de sidste kg er væk. Så hvorfor klare jeg den ikke… Hvor har jeg et samlet vægttab på 697kg og er i gang med at tabe mig, for gud hvilken gang…

Det er her jeg vil finde mine svar i 2018, jeg vil sammen med mit vægttab, lære at forstå og kontrollere disse handlinger. Jeg vil tage rationelle og inteligente beslutninger som gavner mig og min omverden. Jeg vil lære at passe på mig selv.

Nu vil jeg inspirere jer til næste uges madplan, en madplan som vi selv følger, og som er en stor hjælp for mig.

I denne uge er der en del blomkål, tilberedt på flere forskellige måder, lørdagens ret er perfekt til gæster. Fredagens ret er en af børnenes favorit retter. Onsdagens ret og tilbehør er virkelig god som madpakker, jeg snittede spidskål og kom i mine ris…. men nok om det:-)

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.

Processed with MOLDIV

Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

 

Mandag; Brændt blomkåls suppe m/ ostebrød

2 porrer
1,5 blomkål
2 fed hvidløg
8 dl. Grøntsags fond

1/2 dl fløde
2 spsk.revet parmesan
1 tsk. Røget paprika
3 spsk. olivenolie

1 æg

3 spsk. panko rasp ( Japansk rasp, alle supermarkeder har det)

4 spsk. Revet cheddar
Salt
2 tortillas

 

Meatfree monday, Brændt blomkåls suppe og ostebrød

 

Tirsdag; Grøntsags Spagetti kødboller

500g kalv og svin
2 æg
1 løg
1 tsk. salt
Frisk kværnet peber
Paprika

2 spsk. Oliven olie
1 dåse koncentreret tomat pure
2 dåser flået tomat
1 løg
3 fed hvidløg
1kg spidskål

4 spsk. Revet parmesan
Evt. 80g spagetti til børn

Kødboller og grøntsags spagetti

Onsdag; Soya marineret lår og Rice´n Peas

12 kyllinglår

5 spsk. soya

1 spsk. paprika

2 spsk. oliven olie

2dlris

800g sødkartoffel

2 porrer

200 g ærter

200 gedamame bøner

3 spsk. olivenolie

3 spsk. soya

1 tsk. hvidløgspulver

salt

peber

Soya marineret lår med rice`n peas

 

 

Torsdag; Sense Wiener salat

8 stk. ufarvede, kogte wienerpølser

4 stk. syltede drueagurker + 3 spsk. af lage

1,5 stk. lille rødløg

4 stk. kogte kartofler (halv håndfuld str.)

1 stk. blomkål

8 spsk. creme fraiche 6%

3 tsk. grov sennep

3 stk. forårsløg

12 spsk. mayonnaise

salt og peber

Wiener salat

 

Fredag; Nachos salat

400g økologisk hakket okse

200g Nachos

1 pose taco krydderi

1 dåse røde bønner

1/2 spidskål

1 iceberg

2 gulerødder

1/2 agurk

1 rødløg

1  avocado

2 lime

8 spsk. revet cheddar

8 spsk. fraiche 6%

 

Nachos salat

Lørdag; Oksemørbrad m. grillet løg, blomkål, bønner og Bearnaise

800g oksemørbrad

salt

peber

2 spsk. olivenolie

1 blomkål

2 løg

300g grønne bønner

200g edamame.

Blomkåls bearnaise

1/2 blomkål
1/2 løg
1 gulerod
2 bladselleri stilke

1/2 hønse bouillon terning
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk tørret estragon
1-2 spsk bearnaise essens
6 spsk. smør

 

Helstegt oksemørbrad m. Grillet løg og Blomkåls bearnaise og bønner

Indkøbsliste til madplan uge3

++ 2 porrer , de forsvandt under indtastning og er til onsdagens ret og 200g Nachos til fredagens ret

ugeplan3

 

Bloggen suser af sted, og det er rigtig rart at så mange følger den, det ville være rart hvis flere fulgte med, så del meget gerne madplanen på facebook, mund til mund eller andet, det ville være til stor hjælp. Ha den bedste uge, og pas på jer selv og hinanden.

 

 

2 kommentarer

 • Lina

  Hej..
  super lækre retter, har næsten fulgt din madplan hele ugen, men er lidt i tvivl med det forskellige til i dag, kan man be’ om opskriften 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Lina,

   Opskriften ligger allerede på bloggen, jeg har bare lige glemt link, det ligger jeg på madplanen nu

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk bøf og kålsalat