Nytårs Sense hovedret

Sense madplan uge 2

9c520d4c-1a96-4924-8d6e-dd90925db2c1

Så er jeg klar igen med årets første Sense madplan.

Jeg håber i alle er kommet rigtig godt ind i det nye år, at i har haft en dejlig jul og at i har nydt et par fridage med familie og venner.

Jeg beklager at have været fraværende de sidste 3-4 uger når det gælder madplanen, men håber at i har fundet inspiration i de næsten 50 som allerede ligger på bloggen.

Der er egentlig ikke så meget nyt under solen, jeg fortsætter hvor jeg slap, jeg kommer dog nok til at indføre en ekstra kødfri ret på ugeplanen. Det er af den simple grund, at jeg føler mig bedre tilpas, og jeg kan mærke at det giver mig en anden form for velvære.

Selvfølgelig afprøver jeg retterne på min egn lille kødædende forsøgs Love-bunny (min kæreste) manden i mit liv som mener bacon er et grundstof og en rettighed… 😉

Vi skal også have fingrene i lidt mere fisk og skaldyr, vi skal prøve nye og spændende råvarer, udvide vores horisont, og vi skal gøre det sammen. Jeg skal tabe 30kg mere, og jeg skal have det rigtig sjovt og godt på vejen dertil.

Jeg har også besluttet mig for at motionere mere, så jeg skal have fundet mig en motions buddy Tåstrup… også vil jeg rigtig gerne begynde til yoga. Det er ikke nytårs fortsæt, det er mere plan og målsætning .

Jeg har opdateret “Mit spisekammer” det er et kammer med faste krydderier, olie osv. Som jeg oftebruger, og som ikke altid nævnes på indkøbslisten.

Processed with MOLDIV

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig..

Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

 

Sense madplan Uge 2!
Kødfri mandag; Spinat pande med kikærter

500 g frossen spinat (optøet)
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille dåse tomat pure
1 sås hakket tomat
2 gulerødder
1 dåse kikærter
4 æg
4 spsk. Oliven olie
1/2 tsk. Chili flager
1/2 tsk. Salt
1/2 tsk.Peber
1 tsk. Paprika

Spinat pande #meatfreemonday

 

Tirsdag; Stegt flæsk, hasselbagt sød kartoffel, grønkålssalat og tomat fløde sauce

500g skiveskåret stegeflæsk
Salt
Peber
Paprika
4 små sødekartofler (økologiske)
600g rippet grønkål
1 rødløg
2 gulerødder
8 spsk. fraiche 6%
2 spsk citron saft
Salt
1 spsk honning
2dl. Hønsefond

1 ds tomat pure 70g
1 spsk. smør
0,5 dl fløde
2 dl. Minimælk
1/2 tsk. sukker
1 spsk. maizena

 

Stegt flæsk m. Hasselbagt sødkartoffel, tomat fløde sauce og grønkålssalat

Onsdag; Asiatisk bøf og kål

500g kalv og flæsk
2 spsk oliven olie
2 forårsløg (det hvide) gem det grønne til salaten
3 spsk. Soya
1 tsk revet ingefær
1 fed hvidløg
800g rødkål
2 håndfuld persille
4 spsk. Oliven olie
1 lime
Salt
Peber
4 spsk. Chili mayo

 

Asiatisk bøf og kålsalat

 

Torsdag; Frikadelle Sandwich

400g kylling fars

4 fuldkorns pitabrød
1 løg
2 æg
1 spsk smør
3 spsk. oliven olie
1/2 tsk. løg pulver
1/2 tsk. hvidløgs pulver
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. Peber
1/8 tsk revet muskat nøde
1 spsk. havregryn
16 skiver syltet agurk
1/2 rød spidskål eller rødkål
1/2 icebergsalat
8 spsk mayonnaise
4 håndfulde gnavegrønt, så som, gulerødder og agurke stave

http://gastrosita.dk/frikadelle-sandwich/

 

 

Fredag; Sursød Crispy kylling

400g kylling inderfilet
2 æggeblommer
2 spsk maizena
2 spsk soya
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Stødt ingefær
1/4 tsk. Kanel
140 g tomat pure
1/2 dl eddike
3 spsk Sukrin gold
1 spsk. Soya
1/2 ananas
2 dl ærter
4 gulerødder
1 squash
2 løg
2 peberfrugter
1/2 spidskål
3,5 dl vand
Ristet sesam frø

http://gastrosita.dk/sur-soed-crispy-kylling/

 

Lørdag; Ovnbagt torsk m. Hollandaise

800g torsk 4 i filet stykker
1 citron
Peber
4 spsk smør
Salt
1 blomkål 400g
50g gulerod
1 porrer kun det hvide + 2 porrer som tilbehør
2 spsk. Hvidvins eddike
Cayenne peber
50g Smør
Grøntsags bouillon (fond du chef eller terning opløst i lidt vand)
Broccoli

 

http://gastrosita.dk/ovnbagt-torsk-m-blomkaals-hollandaise/

 

 

Her er indkøbslisten til uge 2 ** Bemærk at jeg har været et kvaj og glemt lørdagens råvarer. Så HUSK at i også skal købe ovenstående…

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

10 kommentarer

  • Helle

    Opskrift på asiatisk bøf er stadig ikke på og nu er det onsdag og jeg skal igang. !!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Tirsdagens opskrift er med tomatflødesovs. Men der er ingen tomater ved ingredienserne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin Thrue

    Hej
    Elsker de opskrifter og det mad du laver. Er opskrifter på uge evt. 2 på vej.
    Tak for det fine arbejde du laver for os:-)
    Mvh. Karin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Karin,

      Nu er der link på ugeplanen til alle ugens dage med undtagelse af onsdag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

    Rigtig godt nytår.

    Vi glæder os til at komme igang igen.
    Vi begyndte at bruge dine opskrifter for et år siden, og er vilde med maden.
    Jeg har tabt 19 kilo, min søn har tabt 25 kilo.
    Vi er i mål, nu skal vi “ bare” vedligeholde❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

    Hej
    Jeg syntes ikke at lørdagens råvarer er på listen? Er dette en fejl eller skal lørdag ses som en “ekstra” valgfri dag? Mvh Nana PS, vi glæder os til at komme
    Igang imorgen ✌🏻☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Nana,
      Du har helt ret, de er smuttet. Det erovnbagt torsk med blomkåls hollandaise.
      Jeg ligger fluks ind som ekstra tekst. Og tusind tak

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårs Sense hovedret