Sense mad med vores datter på 4❤Svensk pølseret – Gastrosita
Sense- venlige Glutenfri fastelavnsboller

Sense mad med vores datter på 4❤Svensk pølseret

img_0528

Svensk pølseret er en skøn familieret, som de små sagten kan være med til at lave…. for mig er det nogle gange lidt stressende, at lave mad, og det er det fordi… Olivia stortest altid kommer ind af døren fra børnehaven og er mere sulten end 8 polske murarbejds mænd… dette på trods af formiddags mad, frokost og frugti børnehaven,,,, nååårhh ja og morgenmad.

Så istedet for at løbe i rutefart med, gulerod, æble stykker, bolle og hvad ellers hun får kørt ned inden aftensmaden….. for så ikke at spise aftensmad også vågne MEGET tidligt og MEGET sulten…. eeen mega ond cirkel som har været svær at bryde…. Så tager jeg hende med i køkkenet, så går tiden med det, og vi smager og dufter, ikke altid det går som planlagt , ikke altid hun gider… det gjorde hun i dag..

Hun skrællede og skar i tern og pyntede maden, og køkkenbordet sejlede i vand og gulvet og væggene var dækket i skræller, ved ikke om i kender det? Jeg er lige forundret hver gang over hvor meget hun kan svine, men det er hyggeligt, og hun siger mange sjove ting undervejs… men nu til opskriften…

 

I skal bruge til 3 personer

2 søde kartofler (2 håndfulde)

3 kartofler ( 3 håndfulde)

2 kålrabi (2håndfulde)

2 løg (1 håndfuld)

2 fed hvidløg

1 tsk salt

2 tsk paprika

1/2 tsk røget paprika

peber

1 dåse tomat pure

5 dl hønsefond

1,5 dl mælk

3 spsk eddike

2 laurbærblade

5 pølser

3 spsk oliven olie

 

Find en gryde, snit løg og hvidløg, skræl begge slags kartofler og skær i mundrette tern. Kom olie i gryden sammen med løg og hvidløg, lad det sautere i 5 minutter sammen med salt, peber og paprika, kom tomat pureen i og lad den svitse af, kom så alle kartoffel tern i og vend godt rundt. Hæld eddike Og fond i og lad det små koge under låg i ca 20 min. Kom nu mælk i og lad det koge 5 minutter mere, så skæres pølser i 1,5cm tykke skiver og kommes i. Lad retten små simre yderligere 5-7 minutter… føles den lidt tynd så jævn retten, med lidt maizema rørt ud i koldt vand…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense- venlige Glutenfri fastelavnsboller