Mortens aften på Sense kur

Sense kur madplan uge 46

4891a0a9-f0d9-4299-ba2a-2aea7139f033

Julen ligger lige om hjørnet, og jeg er ved siden af madplanen, ved at ligge en sidste hånd på mine nye småkage og konfekt opskrifter. Så her hjemme dufter det af jul, og der bliver smagt og bagt. Og de kommende uger vil der blive lagt inspiration op her på bloggen, med nye jule opskrifter.

Madplanen vil også bære præg af,  at vi nærmer os denne søde juletid. I vil opleve, at i en stor del af opskrifterne udelades håndfuld 4 (hf4). Det er fordi jeg synes der skal være plads til et glas gløgg i børnehaven sammen med en æbleskive, eller par julesmåkager oppe hos famseladen (farmor), julefrokosten med kollegaerne, og tøserne… og faktum er, vi bliver fristet alle vegne. Så ved at spare på hf4, er der plads til lidt af det søde, ikke hver dag og ikke i store mængder, men bare sådan at jule ikke bæres ud 😉   Så sammen med den sunde fornuft, skal vi nok komme over julen med kilo tabt og en masse god mad og julegodter.

Nu lidt op Sense madplanen, til dig som er ny, velkommen til …..

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Nederst finder du indkøbslisten.

Mandag (Kødfri);  Tikka Masala blomkål m. palak paneer 

2 blomkål

400g frisk spinat

salatost 6%

2 dl kokosmælk light

hvidløg

løg

ingefær

Masala krydderi

Tikka masala paste

2-3% græsk youghurt

Naan Brød (Kan undlades)

Kødfri mandag inspiration Tikka Marsala blomkål m. Palak paneer

Tirsdag; Græsk bøf m/bulgur salat og tzatziki 

500g hakket oksekød 8-12%
1 tsk oregano
1,5 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk paprika
1 æg
3 spsk olivenolie

Bulgur salat:
2 dl bulgur
1 hønse boullion
4 forårsløg
1/2 agurk
2 gulerødder
12 cherrytomater

Tzatziki:
1/2 agurk
1/2 squash
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 2%
4 spsk. Mayo
1 tsk. tørret mynte
1 tsk. dild

Græsk bøf Tzatziki og bulgur salat

Onsdag; Kylling deller med zatay sauce og ris-salat

450 g hakket kylling

2 æg

ingefær

forårsløg

gulerod

peanutbutter

panko rasp

rødkål

ris

agurk

rød chili

peanuts

lime

hvidløg

soya

Frisk koriander

Peanutbutter – kylling kødboller m Satay sauce og ris salat

 

Torsdag; Kylling bacon club pita

400g kyllinginderfilet

8 skiver bacon

gulerod

iceberg

løg

agurk

sugarsnaps

cherrytomater

Græskyoghurt

Mayonaise

Ketchup

paprika

sukker

Kylling bacon club pita

Fredag; Wiener schnitzel m. dreng og italienske rosenkål

6-800g kalve schnitzler

2 æg

hvedemel

pankorasp

smør

olivenolie

citron

peberrod

benfri sild

friske rosen kål

ærter

Parmesan

4 store kartofler

**opskrift på vej

 

Lørdag; Citron kylling m/ parmesan rødder og sauce

14-1600g fersk hel kylling(fritgående)
Salt
Peber
2 økologisk citron
1 gulerod
2 løg
4 fed hvidløg
Frisk timian
Rosmarin frisk
4 dl vand
2 tsk maizena

8 gulerødder
4 spsk revet parmesan
Frisk kværnet peber
4 spsk oliven olie
Salt
300g grønne bønner

Citron kylling og parmesan rødder m. Citron sauce

 

Processed with MOLDIV

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mortens aften på Sense kur