Osso Buco og Jordskokke salat

Sense kur Madplan uge 45

27a08aec-e497-4c75-81a1-b055ce615716

Så er vi kommet til uge 45, på fredag er det Mortens aften, aftenen hvor traditionen siger at vi skal spise gåsesteg, fordi gæssene skræbbede og hvæsede da Morten Bisp gemte sig i gåsegården. Vi har altid spist and hjemme hos os, og min mor var en sand mester, til at lave en saftig and med sprød skind, og lad mig slet ikke starte med hendes sovs.. uhhmm den var go.

I denne uge skal vi fejre mortens aften, og det bliver med en skøn dessert, som jeg udviklede til et Sense madlavningskursus sidste år. Søndag vil jeg bruge resterne til en skøn asiatisk andesalat.

I denne uge er der også kommet en gammel klassisk ret på i nye klæder, “Varm kartoffel salat” Den er testet på manden, det er nemlig en af hans favorit retter, og ja den er godkendt.

Nu lidt op Sense madplanen, til dig som er ny, velkommen til …..

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

 

Mandag;

Sweet potato Rösti med spejlæg hf1-2, hf3, 3 spsk. fedt

2 sødekartofler

2 porrer

500g spidskål

8 æg

8 spsk. cheddar

4 spsk. olivenolie

salt

peber

Kødfri mandag Sweetpotato Rösti

Tirsdag;

Boller i karry m sense ris Hf1-2, hf3, hf4 3 spsk. fedt

500g flæsk og kalv
1 stor tsk salt
1/2 tsk peber
Knivspids muskatnød
1  løg
2 æg
1/2 dl mælk
1 spsk. hvedemel
2 laurbærblade
1 tsk salt

karry
2 spsk. eddike
1 hønse bouillon terning

2 spsk. gul karry
1 lille tsk. spidskommen
Friskkværnet peber
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1/2 dl fløde eller kokosmælk
1 ltr. kogevand ( bollerne er kogt i )

2 dl vilde basmati ris
500g blomkål
4 gulerødder
1 spsk. smør

Boller i karry med Senset ris

 

Onsdag;

Pølser og Sense Varm kartoffelsalat Hf1-2, Hf3, Hf4 og 3 spsk fedt

4 grove frankfurter minimum 86% kød

300g små kartofler

300g sødkartoffel

300g jordskokker

2 store løg

1 dl eddike

2 spsk. sukker

1 dl fløde

peber

salt

Pølser og Senset varm kartoffelsalat

Torsdag;

Grønne pesto deller og spinat-pasta Hf1-2, hf3, hf4, 1,5 spsk

450g hakket kylling

2 spsk. grøn pesto

150g spinat

2 spsk. pinjekerner

1 løg

2 æg

1 spsk. havregryn

salt

peber

300 g frisk spinat

1 squash

1 løg

2 fed hvidløg

oliven olie

parmesan

Grønne Pesto deller med spinat pasta

 

Mortens aften;

Langtids stegt and m rødkålssalat,  jordskokker, sauce og surt Hf1-2, hf3, fedt:andeskind

3600 g and

1 æble

1 løg

bladselleri

gulerod

appelsiner

1 økologisk appelsin

rød spidskål

400 g jordskokker

1 æble

balsamico

honning

salt

peber

syltet asier

Mortens aften

 

 

Dessert: Bagt æble med marcipan og skyr creme Hf4, 2 spsk fedt, mælkeration 1/2dl

4 små røde æbler

60 g marcipan (du kan få sukkerfri fra isis)

1/4 tsk kanel

4 spsk poppet quinoa

4 spsk hvedekim

Erstat fx. quinoa og hvedekim med 4 valnødder og 2 spsk mandelflager

1 spsk smør

2 dl skyr

2 spsk rørsukker eller sukrin golf ( som et alternativ til sukker)

1 tsk vaniljekort (urtekrams)

Pynt rød skovsyrer

Bagt æble m. Skyr creme og marcipan “Sense”

Lørdag:

Fish cheese burger m. tartarsauce og coleslaw Hf1-2, Hf3, Hf4, 2 spsk.fedt 

6 stk. Launis luksus lakse frikadeller (1,5 pr person)
2 spsk kapers
2 syltet agurker
1/2 rødløg
2 spsk. Hakket dild
1 tsk. Dijon
4 skiver cheddar
1 romaine salat
8 spsk. Fraiche 9%
4 spsk. Mayonaise
4 gulerødder
1/2 spidskål
4 brioche eller fuldkorns burger boller

 

Fish cheese burger m. tartarsauce og coleslaw

Søndag:

Asiatisk andesalat (rester fra mortens aften)Hf1-2, Hf3, 2 spsk. fedt

And

rød spidskål

gulerod

nudler

forårsløg

ingefær

soya

Jordnødde olie eller oliven

hvidløg

honning

frisk koriander (hvis du kan lide det)

4 spsk. peanuts

**Opskriften er på vej

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Osso Buco og Jordskokke salat