Halloween spyd

Sense kur madplan Uge 44

9d08d1ed-4af7-446b-bdd3-19e8ec93b7c0

Madplan uge 44

Så er det blevet lørdag og tid til  en ny frisk Sense kur madplan. Jeg vil også forsøge her i indledningen, at give tips til hvad jeg bruger mine rester af frugt og grønt til, hvilke måltider de kan indgå i.

I denne uge, har jeg valgt, at vi skal bruge den anden halvdel af den helstegt kylling som er på om tirsdagen, i en kål taco om torsdagen. Det er også vigtigt, at du køber et stort hvidkåls hoved, da dette indgår i flere af måltiderne. Bladselleriet, bliver brugt til i to af måltiderne. Jeg spiser resten til min frokost eller morgenmad, nogle gange fylder jeg en spiseske med peanutbutter i en stang selleri, smager fantastisk. Ellers bare som stave, eller med smørost. Jeg ved at jeg ikke får brugt hele mit butternut squash i ugeplanen, men det gør ikke noget. Jeg kommer til at lave fritter ud af det (snit i bjælker og vend i oliven olie, og bag ved 180 grader i 30 min, eller brug de bagte squash bjælker sammen med kikærter, lidt hvidløg og lav en humus) eller server den bagt til ossobucoen på lørdag.

Resten af mangoen, skære jeg i tern og kommeri frysren, også bruger jeg det tilen skøn mango is. Blend 2 dl skyr med halv mango, vanilje pulver, og top med ristet kokos.  Resterne fra aftensmaden,tager jeg med på arbejde, luner, eller kommer i salater.

Nu lidt op ugeplanen til dig som er ny, og velkommen til …..

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Mandag; Mexicansk vegetar Pizza og pizza salat
4 fuldkorns tortilla
1 glas salsa
8 spsk. Revet. Cheddar
1 dåse røde bønner
4 æg
1 peberfrugt
8 champignong
400g hvidkål eller spidskål
1/2 dl eddike
1/2 dl vand
1 spsk. Grov peber
1 tsk. Salt
1 spsk. Honning

 

Mexicansk vegetar pizza og pizzasalat

 

Tirsdag; Helstegt Kylling og karry kålsalat 
1 kylling 1400g -1600g (halvdelen af kyllingen skal bruges torsdag)
Salt
Peber
1 løg
1 dusk persille
2 store gulerødder
1 broccoli
4 forårsløg
1/2 spidskål eller hvidkål (500g)
4 syltet drue agurker
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
2 dl skyr
1/2 dl minimælk
8 spsk mayonnaise
4 spsk af syltelagen fra agurker
Salt
Peber
Sukrin gold

Helstegt kylling og karry kål salat

 

Onsdag: Cremet fiske suppe
100g pilselv rejer
200g laks
200g kuller
Dild
4 gulerødder
2 porrer
1 løg
1 fennikel
1 fed hvidløg
1 gurkemeje rod
12 spsk. Fløde
1 glas hvidvin

 

Cremet fiskesuppe

Torsdag: Spidskåls taco m. kylling salat

400g tilberedt kylling

4 store spidskåls blade

2 forårsløg

2 bladselleri

1/2 mango

4 gulerødder

8 champignong

1 spsk. oliven olie

salt og peber

5 spsk. mayonaise

1,5 dl. skyr

1 fed hvidløg

1/2 tsk. chiliflager

1 agurk, 2 gulerødder og 2 bladselleri i stavesom tilbehør

Spidskåls-taco m. Kylling


Fredag; Butternut bygotto m. Ricotta
2 dl perlebyg
1 løg
1 fed hvidløg
1/2 butternut squash

6-8dl hønsefond
4 spsk. Parmesan
4 spsk. Smør

Butternut bygotto m ricotta

 

Lørdag; Ossobuco og jordskokkesalat

1 kg ossebuco
2 bladselleri
2 persillerødder
2 gulerødder
1 dåse tomat pure
2,5 dl rødvin
Laurbærblade
Merian (gerne frisk)
Timian (gerne frisk)

300g jordskokker
300g hvidkål
Persille
Parmesan
Citron
Salt
Balsamico glace

Osso Buco og Jordskokke salat

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween spyd