Hokai-sakka

Sense kur Madplan uge 43

fff147e0-4f61-420c-abfa-7f5e4950b1df

Mad plan uge 43

Så er efterårsferien slut, , og hvor har den bare været go. Vi har været så heldige, at vi både har været sammen med de to store børn, sviger familien, min dejlige storesøster Charlotte og niece Kirstine, venner, veninder  og selvfølgelig vores lille øjesten Olivia. Den har stået på frokost på papirøen, 2 biografture , svømmehal, Cirkus i city2 også har Olivia fået lavet julegaver , og rullinger til Mini MGP på ramasjang .

Jeg har også haft tid til,  at kreere og kokkerere,  og jeg er ret vild med de nye retter på madplanen.  En af dem er “Guleærter” hold nu bøtte jeg hadet det som barn. Det var seriøst noget fanden havde skabt.  Så jeg blev virkelig overrasket over resultatet. Meningen var faktisk, at jeg skulle lave en vegetar ret med gule flækærter, men jeg tager den forkerte pakke i supermarkedet, og kommer hjem med noget, som aller mest ligner hamsterføde. Igen, de guleærter smagte fantastiske, og vanvittig hurtig aftensmad, og rigtig sund. Jeg brugte også Møllerens guleærter til at jævne Ande saucen, som er på som lørdagens ret. Så snyd ikke dig selv, hvis du som jeg ikke kunne lide retten som barn.

Nu lidt op ugeplanen til dig som er ny, og velkommen til …..

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

 

Mandag; Hf1-2, Hf3, 1 1/2 spsk fedt
Jordskokker suppe med ristet svampe

800g jordskokker

1 dåse grønne/brune linser
1 løg
2 fed hvidløg
6 portebello
2 spsk. oliven olie
2 spsk. smør
4 spsk fløde
1,5ltr. grøntsags fond
Salt,peber
Citron saft og skal af en citron

Jordskokke suppe med portobello svampe

Tirsdag; Hf1-2, Hf3,  1 spsk fedt
Guleærter med græskar ( min opskrift og nøøøøj de er goeee)

100g gule ærter Møllerens
2 porrer
2 Gulerod
1/2 hokaido
2 persille rødder
2 fed hvidløg
1 frisk gurkemejerod
3 laurbær blade
Frisk timian
Kyllingen fond
2 spsk. Smør
4 krydret pølser
2 spsk. Ristet græskar kerner

Guleærter med græskar

Onsdag; Hf1-2, Hf3, Hf4, 3 spsk. Fedt
Bøf bearnaise

500 g hakket oksekød
8 små kartofler
400g ærter
Crisp salat
2 gulerødder
2 løg

3 spsk olivenolie
Irmas bearnaise på glas ( uge dag, det skal være nemt)

Sense kur “Bøf bearnaise” m ærter og bløde løg

 

Torsdag; Hf1-2, Hf3, Hf4, 3 spsk. Fedt
Kylling bacon burger m græskar og humus

280-300g kylling inderfilet

4 skiver bacon

1/2 hokaido

1 rødløg

4 spsk. Mayonnaise

4 blade crisp salat

1 dåse kikærter

4 små fuldkorns burger boller

citron saft

oliven olie

Tahin

**opskrift på vej
Fredag; Hf1-2, Hf3, Hf4, 2 1/2 spsk. Fedt
Tortilla calzone, fritter og Orion dip

4 fuldkorns tortilla
2 pk. Skinke ca. 400g
12 spsk revet opst
Oregano
16 cherrytomater tomater
(3 dl Pizzasovs og 200g champignon )

Fritter
4 sødkartoffel
2 spsk oliven olie
Groft salt
Oregano

Onion dip
8 spsk fraiche 5 %
1 dl skyr
1 fed hvidløg
1 tsk løg pulver
1 spsk eddike
Salt
Peber
1 tsk sukrin gold

Tortilla calzone, fritter og onion dip

 

Lørdag; Hf1-2, Hf3 Fedt fra andelår
Andelår i appelsin og langtidsbagte jordskokker

4 andelår

500g jordskokker

8 skarlotteløg

1 appelsin

hønsefond

frisk timian

1 tsk. Fennikelfrø

3 allehånde frø

5 peberkorn

1 spsk. Flagesalt

1 tsk. Tørret timian

1 spsk. Maizena

**Opskrift på vej

 

Her har du indkøbslisten, husk at checke dit basislager, du har sikkert de fleste krydderier og måske også nogle af grøntsagerne i skuffen, og måske lidt af kød og fjerkræ i fryseren. Gurkemejeroden kan normaltvis ikke købes i købes enkeltvis, men bare rolig, i næste uge kommer der endnu en fantastisk ret, hvor vi skal bruge det.

** det du ikke helt kan se under mejeri er 150g revet mozarella

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokai-sakka