Medister og rødkålssalat

Sense kur madplan uge 41

6deeb64f-a917-4ccc-a7be-5488c00642d2

Madplan uge 41

Det er helt fantastisk som ugeplanen vokser og flere og flere følger med. Det er det, som gør hverdagen sjov, og at jeg deler vores opskrifter og aftensmad med jer.  Og tak fordi er med.

Denne ugentlige plan med aftensmåltidet, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på.

Nederst finder du link til indkøbs sedlen

Mandag: Sweetpotato Falafel

Du kan med fordel bage dine sødekartofler dagen inden.
1 dåse drænet og skyllet kikærter
2 æg
200g sødkartoffel
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 tsk løg pulver
1 håndfuld persille
1/4 tsk spidskommen
1/4 spsk stødt koriander
2 spsk rasp
2 spsk olie
1 spsk. Husk (den grønne)
Rødkåls salat
3 håndfuld fint snittet rødkål
3 fint revet gulerod
1 agurk
2 spsk hakket persille
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
Salt og peber
Tahini dressing
2 dl græsk yoghurt 2%
2 spsk tahin
1 fed hvidløg knust
2 spsk citron saft
Frisk mynte finthakket

http://gastrosita.dk/sweetpotato-falafel/
Tirsdag: Medister m. Rødkål og clementiner
500g medister
2spsk. Smør og 1 spsk olie til stegning
400g rødkål
4 forårsløg
1,5 clementiner
5 spsk. Mandler

Dressing:

2,5 dl græsk yoghurt

Saft fra en halv clementin

salt

peber

http://gastrosita.dk/?p=2069&preview=true



Onsdag: Torsk m blomkåls hollandaise
600g torsk 4 i filet stykker
1 citron
Peber
4 spsk smør
Salt
1 blomkål 400g
50g gulerod
1 porrer kun det hvide
2 spsk. Hvidvins eddike
Cayenne peber
Smør
Grøntsags bouillon
Broccoli

LINK TIL OPSKRIFT PÅ VEJ

 

Torsdag: Asiatisk kål:
500g kalv og svin
5 spice
Soya
Sukker
Hvidløg
Chili
Forårsløg
Hvidkål
Porrer
Bønnespire

LINK TIL OPSKRIFT PÅ VEJ
Fredag: Mexicansk fyldt sødkartoffel

4 søde kartofler
200g hakket oksekød
1 dåse røde bønder
1 dåse hakket tomat
1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 gulerod
1tsk stødt koriander
1 tsk spidslommen
Salt
1/2 icebergsalat
4 spsk syltet jalapeno
Guacemole
2 modne avocadoer
1/2 løg
1 tomat
1 lime
2 fed hvidløg
Frisk koriander

Mexicansk fyldt sød kartoffel

Lørdag: Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder

1 svinemørbrad
Salt
Peber
Paprika
1 spsk smør
1 spsk oliven olie
1/2 løg
300g champignon
4 store pastinak
4 gulerødder
8-12 små kartofler
1 spsk. Grov sennep
600ml fløde
2 dl vand
1 spsk. Hvedemel
1 bakke blandt salat fx. Med feldtsalat, cikorie og frise
2 spsk. Balsamico
1 spsk. Acaciehonning
Salt peber

 

http://gastrosita.dk/moerbrad-m-svampe-sauce-og-hasselbagte-roedder/

Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder

 

Link til indkøbsliste;

Indkøbsliste til Sense Kure madplan uge 41

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Medister og rødkålssalat