Sensekost madplan uge 13, 2018 – Gastrosita
Sense kost madplan uge 11 2018

Sensekost madplan uge 13, 2018

f5b0baa4-5928-4ea3-bd92-225118d628db

Sense kur madplan uge 13, 2018

Så fik jeg overstået aflevering og mundtlig eksamen, i går fik jeg den sidste overstået. Resultatet blev et 7 tal og jeg er ganske tilfreds. Nu skal mit talent bruges rigtigt og gerne ude i virksomhederne. Og specielt her på bloggen..

Herinde nærmer påsken sig, det gør den også ude i haverne og datoen siger det også…temperaturen er dog ikkke helt med, men der har været fantastisk solskin.  Jeg er ret vild med påske, det giver en mulighed for at samle familie og venner og nyde en  skøn middag eller frokost.

Ved du ikke hvad du skal lave til påske, kan en af uge opskrifterne måske inspirere dig, ellers bogen “Festlige retter med Sense” der har jeg udviklet en hel påske menu, sammen Suzy Wengel.

Denne uges madplan er påske inspireret fra sidste år, og den er fyldt med lækre retter og jeg glæder mig til denne uge.

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

Denne ugentlige SENSE madplan med aften måltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år. Jeg får næsten altid resterne til frokost, eller vi fryser ned, så har jeg til mig selv, når de to andre vil have junk.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Sensekuren, vinder af en Tv2 program En kur der dur og Danmarks absolut nye livsstil, som skaber resultater, tag et kig på Sensekost

 

I denne uge skal vi have:

Mandag: Tomat suppe, m bacon spyd

Tirsdag: Bøf Bearnaise m. ærter, crisp salat og kartofler

Onsdag: Spanske lår (Kylling) m ris og bønner

Torsdag: Pølser og  Gastrositas Sense kartoffelslat

Fredag:  Lækker langtidsstegt lammeskulder og Ballon pita

Lørdag: Bøfsandwich m sovs og rødbede salat

Søndag: Syndige søndags rester i sprød filo (resterne fra fredag bruges i denne ret eller andet pulled kød)

 

 

Indkøb til uge 15

Grønt og frugt

8 løg

6 rødløg

2 hele hvidløg

6-8 gulerødder

1 bk små kartofler

1 crisp salat eller 2 hjerte salat

1 romanesco salat eller 2 hjerte salat

1 bk champignon

2 røde peberfrugter

4 rødbeder

2 agurker

2 søde kartofler

1 blomkål

1 dusk mynte

1 dusk dild

1 bk bredbladet persille

1 dusk basilikum

1 dusk purløg

1 frisk koriander 

1 granatæble

2 økologisk citroner

Frost

400 g ærter

400 g bønner

Kød:

8 skiver stegeflæsk

1000 g hakket okse

8 gode pølser

1 lammeskulder 1,5-2kg

4 store kyllinge over/underlår

Konserves og tør varer

3 dåser tomatpure

3 dåser flået tomater

2 del couscous 

2 del fuldkornspasta

Røget paprika

Rød paprika

Peberkorn

Fennikelfrø

Spidskommen

Stødt koriander

Tørret mynte

Tørret Oregano

Sumak

Mandler

Hønse boullion

Okse fond eller boullion

Granatæblesirup

Eddike

2 dk rødvin

Dijon

Honning

Oliven olie

8 bambus spyd

1 glas bearnaise

2 dl rødvin

Hvedemel 

Mejerivarer

2,5 dl let mælk

200 g manchego ost

1 ltr græsk yoghurt 2%

2,5 dl fløde

100 g puk fetaost

8 kommentarer

 • Marianne Hammer

  Hej. Dine opskrifter ser bare så fantastiske ud og når jeg kommer hjem fra min tur i Australien vil jeg rigtig gerne igang med Sense, men vil lige høre, hvor mange personer er dine sense opskrifter til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Marianne,
   Tusind tak altid dejligt med ros, mine madplaner er til 4, der står forklaring til hvordan du kommer rundt om det som single eller kun har brug for til to i teksten ved hver madplan.

   Hyg dig i Aussie land og giv endelig lyd igen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine Lundberg

  Wau for nogle lækre opskrifter. Glæder os meget til at prøve dem. Planen er printet, og indkøbene skal foretages. Jeg undrer mig over, at der står 100 g fetaost😬 Har læst alle ugens opskrifter igennem og kan ikke se, hvilken dag fetaen skal bruges??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg vil rigtig gerne følge din blok men hver gang jeg prøver kan jeg ikke få lov at oprette mig på bloggers delight, kan ikke finde ud af hvad jeg gør forkert
  Mvh Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Susanne, du gør ikke noget forkert, systemet giver bare ikke et på på at du er oprette , men det er du..

   Velkommen til

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina Winther

  Stort tillykke med dit nye job👍
  Min søn og jeg spiser efter dine opskrifter hver dag, maden er bare så lækker.
  Jeg vil blot, forsigtigt, høre om der er ny madplan på vej?
  Jeg er lige ved at få abstinenser😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Marina,

   Jeg sidder lige og arbejder på næste uges opskrifter og opsætning, jeg er nemlig på blogger opgave et par aftner i næste uge også…
   Rigtig god weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kost madplan uge 11 2018