Mexicansk vegetar pizza og pizzasalat

Sense Kål focacia og boller

bbfe21ea-a708-4775-847a-1844ffa39937

Jeg har forenklet mine kålboller, gjort dejen fastere og lettere at arbejde med, jeg er fjernet nogle af ingredienserne, men har bibeholdt at de koldthæves natten over.

Jeg har egentlig ikke problemer med at få masser af grøntsager inkorperet i vores måltider. Vores datter Olivia elsker næsten ale grøntsager, og d et er altid det hun spiser først. Jeg elsker grønt, og kan blive helt skidt, hvis ikke jeg får mine grøntsager.

En ting, jeg bliver sjældent mæt af en grab `n go bolle, men det gør jeg af disse her. Og med 2 stykker 30+ mellemlaget ost, og en halv peberfrugt i, er det den perfekte morgenboller for mig, eller som en sandwich til frokost.

Du skal ud og købe en ingrediens du ikke er vant til, men den findes i alle supermarkederne. Jeg taler om Den “Sønderjyske hvidkål” den er på frost og stortest alle har den. Indtil videre er det kun Aldi jeg ikke har set den i. Og Lidl er den i sort pakning.

image

Du skal bruge 10 min til at røre alle ingredienser sammen, stil den tildækket på køl til dagen efter .

1 pakke gær

3,5 dl vand

4 æg

500g kål (se ovenstående billede)

2,5 dl havregryn

2,5 dl fuldkorns hvedemel

1 tsk. Salt

1 tsk. Sukker

100g revet cheddar

3 spsk. HUSK ( den grove i den grønne pakke)

Udblød gær i koldt vand med sukker og salt. Kom kå, cheddar l og æg i og rør godt sammen med et piskeris. Tilsæt havregryn og mel, pisk igen og tilsæt husk, pisk og stil på køl.

Jeg forsøgte først at lave pizzasnegle, men de ligner mere focacia og de snager fantastisk.

8293ffa8-fe33-4e0f-864f-8eedafff14b0

2450f481-bb31-4f25-824e-33b89cc3793e

Den er ganske let at rulle, men når den skal skæres er det en anden sag, men tænker en halv til en hel time på køl, vil give et fastere snit.

Jeg lavede pizza sauce ud af hakket tomater, oregano og lidt hvidløgs pulver. Så fordelte jeg 4 spsk. Revet mozarella og lidt pølse og rullede den sammen.

cb9d96a0-dc71-4f5c-8a25-434bfec8fcd7

Boller kommes bare på bagepapir med en stor spiseske, og bages i en 220 grader forvarmet ovn i 25-30 min.

Selvom der ikke er en hel håndfuld 4 i en bolle eller en focacia, så tæller jeg de; sådan.

Den ser således ud i sense

1/4 HF grønt

1/5 hf3

1/2 hf4

1,25 spsk fedt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk vegetar pizza og pizzasalat