Min Sense ugeplan 23

Røg marineret nakkekotelet, broccolisalat, grillet sweet potato

IMG_20160718_181230

Mandag: Sense madplan Røg marineret nakkekotelet, broccoli salat og grillet sweet potato

Gril sæsonen har været skudt i gang i et stykke tid herhjemme, vi har også en stor gasgrill og det er bare lettere i det tidlige forår, men faktisk om vinteren er det kuglegrillen vi bruger mest. Det er til stege og hele fjerkræ.og jeg elsker det.

Denne ret spiste vi også en del sidste sommer, og der er fantastisk smag i det hele. Jeg er vilde med store tykke økologiske frilands nakkekoteletter. Og røget paprika kan bare noget ved svin og kylling, og prøv endelig også næste gang du laver salte mandler at tilføje en 1 tsk. Jeg bruger også sukrin gold i denne, og det grundet kalorierne. Så her er min sommer favorit ret, som mætter dejligt og er med 1/4 hf4. Husk endelig ikke at over tilberede koteletten. 2,5 min på hver side og lad den så lige trække i 3.

Velbekomme 🙂

 

Sense madplan uge 23 Mandag: Håndfuld 1-2-3 og 1-2 spsk. Fedt og 1dl mælke ration

 

4 Nakke koteletter

1 spsk. Røget paprika

Salt og peber (ca. 1 tsk af hver)

2 broccoli

1 rødløg

4 små søde kartofler eller 2 kæmpe

1 majs

4 tsk. smør

4 spsk.  mayonnaise

3 dl græsk yoghurt 0,2%

3 spsk. Balsamico eddike

1 spsk. Dijon

2 spsk. sukrin gold

½ tsk. salt

 

Jeg marinere altid om morgenen (når der er tid, eller inden jeg går i seng, så ligger kødet der og hygger sig i køleskabet og trækker dejlig smag)

Bland salt, peber og røget paprika, og gnid kødet godt ind, kom det i en fryse pose og stil på køl.

Del broccoli i små buketter, skræl stokke og snit i mundrette bidder, hæld kogende vand over og 1 tsk salt og lad det stå i en skål med låg i 5-7 minutter. Så er broccolien stadig sprød.

Hak rødløg og bland yoghurt, mayonnaise, Dijon, sukrin gold og balsamico. Husk at smage til med salt. Lad den endelig stå på køl og trække lidt mens de søde kartofler griller. Jeg plejer gerne lige at ligge et stykke folie på grillen, halver kartofler også ligge med skrald ned af, de skal have ca. 35min på grill og indirekte varme. Skær majs i 4 skiver, og grill 2-3 minutter. top med en tsk. smør når de er grillet og lidt groft salt.

Sense portion

Hf1-2 sødkartoffel, broccoli salat

Hf 3 nakke kotelet

Hf4 1/4 håndful i form af en skive majs

Fedt: 1 spsk. mayo og 1 tsk smør

0,75 af dagens mælke ration.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Sense ugeplan 23