Rødspætte m/ porrer og svampe – Gastrosita
Sense Svensk pølseret

Rødspætte m/ porrer og svampe

img_0332

Indrømmet det tog en smule overhånd, men jeg kan ikke gøre for det. Jeg elsker alle former for svampe, også de helt almindelige champignon. Nu var jeg bare i REMA1000 og de havde både portebello og kantareller på bud. Så jeg endte med at købe 3 forskellige istedet for bare de helt almindelige.

svampe er fantastiske, og de smager drøn godt både sammen med porrer, men specielt med fiske.

Så vil jeg også godt slå et slag for den danske rødspætte, den smager virkelig godt. På denne måde dampes, den og smager pragtfuldt.

Husk at spørge din fiskehandler med hensyn, til vask, ens og klipning af finner etc. Tro mig, han er ekspert.

img_0321

Det vigtige i denne ret er, hold op med at være bange for at lave fisk, hvis du altså er det. Og for Guds skyld, lad være med at over tilberede.

På denne måde pakket ind i madpapir og folie, med lidt krydre urter, salt, peber og god olivenolie, smager det så himlen og fuglene synger.

Jeg har ændret en smule i ingrediens listen, samlignet med madplanen. Jeg har halveret fløden, tilsat 1/2 dl let mælk. Det er for at kunne balancere i Sense regnskabet. Skulle jeg ikke tænke Sense , havde jeg brugt 100g smør til at stege svampene i, 2 dl fløde og en halv dl hvidvin. Det bylivet en skøn sauce.

img_0323

Onsdag: ovnbagt rødspætte med porrer og champignon
4 rødspætter

1 spsk. Olivenolie
4 porrer
400g champignon

2 spsk. Oliven olie

1 spsk. Smør
½ løg
1/2 dl fløde

1/2 dl letmælk
½ citron
2 spsk. mel
5 dl hønsefond
Salt peber

Sådan gør du

Vask og skyl rødspætterne godt efter, husk at rense efter. Der må ikke sidde noget blod eller rogn i hullet. Spørg din fiske handler. Klip rund i kanten af rødspætten, prøv at kigge på billedet, så kan du se at jeg har trimmet i finnen.

Læg 2 x 30cm alufolie på bordet, sådan at de overlapper hinanden. Læg så bagepapir ovn på. Placere 2 rødspætter ovenpå, fordel 1 spsk oliven olie udover fiskene. Krydre med salt og peber. Skær skiver af citron og kom på, jeg lagde også lidt bronzefennikel. Gentag med det to andre rødspætter. Luk først papir rundt om, tæt så til med folien. De skal bage i en 190 grader varmluft ovn i 14 min.

Skyl og rens porrerne, og skær dem i 10cm stykker, sådan at der er 3 stykker til hver. Kog i salater vand i 12 min.

På en pande smeltes smørret i olivenolien, kom alle svampe på, så salt og peber. Lad dem svitse godt i 5/6 min. Tilsæt så hønsefond og ladet det koge ind i 5 min, tilsæt så fløde og mælk og lad det koge yderligt ind i 5 min. Smag til med citron

 

img_0333

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense Svensk pølseret