Red Velvet bagt Sense grød – Gastrosita
Thai reje suppe (Tom yum)

Red Velvet bagt Sense grød

f0a23ca4-51cd-4dab-bbe2-07c0e787698b

Bagt grød hitter, mit sidste indlæg her på bloggen er et af de mest viste, og jeg har fået helt fantastik feedback på opskriften. Den var også ret lækker, og er du som jeg ikke til grøøød, i den bløde klæ form, men gerne vil forkæle dig selv på den sunde og gode måde til morgenmaden, og holde dig mæt længe. Så vil du elske denne opskrift.

Den er perfekt til Sense morgenmad, fordi der er godt med rødebede i,  den er ikke lavet på 5 min, men du kan lave i den forvejen og lune på dagen, eller forkæle dig selv og familien i weekendenden. Og vælger du at lave flere i forvejen, så kan det holde sig på køl i 3 dage.

Jeg spiser den med lidt fraiche 5% rørt med lidt vanilje og sukrin gold, og den er nærmest kage tærte agtig.

Navnet red velvet, stammer fra en Red velvet  kage fra Sydstaterne i USA hvor det ofte er en kage i flere lag og med en lækker fluffy creme, den er farvet med rødbede saft, og her af den skønne røde farve.

 

 

Ingredienser 1- 2 person, bagetid: 45-50min

2 æg

50 g hytteost

1/2 dl havregryn

1 dl vand

1/2 dl minimælk

150 g revet rødbede

50 g revet æble

2 spsk. kokos mel

1 spsk. smør

1 tsk. vanilje pulver

1/2 tsk allehånde

2 spsk. sukrin gold

PYNT;

1 spsk. Hindbærstøv

10 låbær

Fraiche 5%

88d57033-bc5c-4033-88e9-f35552fb5321

Sådan gør du;

 

Jeg laver altid min grød i mikroovn, du kan også lave i en lille gryde. Når jeg laver i mikroovn, kommer jeg mælk, vand, havregryn i en dyb tallerken, bager i mikro ovn 30 sek, tager ud røre, bager i 40 sek.

Så skrælles og rives rødbede og æble, rives groft, blandes med grød, sammen med kokos,  hytteost, vanilje, allehånde og sukrin gold. Efter du har rørt det godt sammen er grøden kølet så meget at du kan tilsætte æg.

Pensel din form med smør og bar i forvarmet 180 grader varm ovn i 4-50min, mærk efter og check om den er bagt.

 

Denne portion indeholder:

1 hf grønt (hf1) revet rødbede

1hf3 hytteost og æg

1 hf 4 æble, havregryn, bær

Fedt kokos og smør 3spsk

2 kommentarer

 • Margareth

  Hejsa. Er vild med din side og synes det er fantastisk at du har overskud og tid til at dele ud af dine kreative opskrifter. 🙂 jeg vil spørger om man kan astatte hytteost med noget andet? Jeg spiser ikke ost og det ser jeg der tit er I sense opskrifter 😞 på forhånd tak. Margareth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Magareth,

   Tak for gid respons…I denne opskrift er det for at tilføre fugt, og protein. Du kan ikke smage at det er hytteost, og jeg kender ikke rigtig et andet produkt som kan erstatte. Ikke ud iver ricotta som også er ost. Du kan sagtens udelukke det.

   Håber det var svar nok

   Bedste hilsner

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thai reje suppe (Tom yum)