Kulmule i thai gul karry og kokos

porchetta m/ fløde kartofler og bælg salat

img_0157
Min Sensekur madplan Fredag: Grillet porchetta m/ fløde kartofler og bælg salat (6 personer) er du på Sense kuren, vil det være en fordel at spare på fedtet i løbet af dagen (2spsk)

Jeg kan godt lide selv at binde min porchetta op, men er du ikke til det kan du købe en færdig rullet og bundet steg. De fleste supermarkeder har dem færdig rullet, ellers besøg din håndværksslagter, og udfordre dig selv lidt. Jeg er sikker på at han giver et hurtigt kursus i opbinding af steg. Den er skøn på grillen ved indirekte varme, 1 time 20 min, og den er sprød og skøn eller i ovnen ved 200grader i en time. Vi bruger næsten altid resterne til at lave en lille porchetta burger dagen efter.

Flødekartoflerne i denne ret har jeg senset så godt jeg kunne, og jeg synes det er blevet gode. Du skal være opmærksom på at blomkålen smider lidt væske under tilberedning.

Det skal du bruge:
1000g svineslag
1/2 håndfuld timian
10 salvie blade
1/2 håndfuld persille
1/2 håndfuld bronze fennikel ( hvis du har i haven)

 

Flødekartofler “Senset”:
2 bage kartofler
1 blomkål
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl ricotta
2 dl fløde
2 æg
1/2 tsk. Muskat nød
1 ,5 spsk maizena
1 tsk. Salt
Peber

Bælg salat:
250gbaby spinat
1 bundt grønne asparges
1 dl ærter
1 dl Edamame bønner
2 spsk hakket persille
3 spsk purløg (fint snittet)

citron saft, salt og peber

 

Start med at vaske alle urterne, hak dem let. Kom salt og peber på indersiden af  svineslag, kom urterne på, rul stramt og bind op. Tag et kig på youtube, der er massevis af videoer om hvordan man binder op. Husk at sørger for at svær er ridset godt, og at du har salt i mellem sværd inden den ryger på grillen eller i ovnen.

Skræl bagekartoflerne og halver inden du skærer i skiver. Del blomkålen i mundrette buketter. I en skål piskes hytteost, æg, fløde, salt, peber, revet muskatnød og maizena sammen. Bare med et piskeris. Bland kartoffel og blomkål i, hæld det hele i et ildfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 45-50 min.

 

optø ærter og Edamame bønner, bræk det nederste led af asparges, vask spinatblade, hak urterne fint og. Land det hele sammen. Lige inden servering, kommer du citron saft, og gerne lidt lagret balsamico, og salt og peber på salaten.

På min tallerken er der 1 Skive porchetta ca. 1,5 cm tykt, 1 store grydeske med fløde kartofler og to store skefulde salat.

 

img_0156

Sense madkasse:

Hf1-2 salat, og blomkålen i fløde kartofler

Hf3 : Hytteost og porchetta

Hf 4: lille en, kartofler i fløde kartoflerne

Fedt: 3-4 spsk fløde i den portion jeg har taget

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kulmule i thai gul karry og kokos