Pølser og Senset varm kartoffelsalat – Gastrosita
Sense kur Madplan uge 45

Pølser og Senset varm kartoffelsalat

43abd4b2-03c0-43e4-b43b-6046dbaef6eb

Jeg fik den her ret ganske ofte da jeg var barn, min mor var pjattet med den. Og det var min dejlige kæreste tilsyneladende også. Så da jeg siger,  hvad siger du til pølser og varm kartoffelsalat i næste uge, smiler han stort og siger uhh ja og med stærk sennep til.

Så det var jo en aftale, da dagen kommer og  jeg servere, kigger han op på mig, eeij er det en Sense 😉 han havde forventet den helt klassiske med tre rød indianer til (rødepølser) men med det sagt, så var han vild med den, og synes det er en af hans nye Sense kur favoritter, så jeg er glad. Jeg er også ret vild med den. Og lad lad ikke skræmme af de søde kartofler, det syrlige, det salte og det cremet fra fløden er perfekt sammen med de søde kartofler. Og kender du en som ikke bryder sig om søde kartofler, så er det her retten….

 

Du skal bruge;

4 grove frankfurter minimum 86% kød

300g små kartofler

300g sødkartoffel

300g jordskokker

2 store løg

1 dl eddike

2 spsk. sukker

80ml  fløde

1/2 tsk. peber groft

1/2 tsk. salt

Sådan gør du;

skræl kartoflerne flæk de søde på langs, kog alle skrællet kartofler i let saltet vand i 10 min før du kommer de skrællet jordskokker i og lader dem koge med i 4 min. Hæld vandet fra og lad det hele køle. I mens kan du snitte dine løg i fine ringe. Skær kartofler i skiver og jordskokker i grove tern.

I en dyb pande bringes eddike, smør, sukker, salt, peber og vand i kog. Lad det simre 5 minutter sammen med løg ringene.  Kom så fløden i og lad det koge op, husk at smage til inden du kommer kartofler og jordskokker i. Lad det hele simre i 2-3 min, i mens kan du hakke lidt frisk persille eller purløg til at anrette med.

Pålserne kan du hurtigt og enkelt stege i ovnen på bagepapir i ca. 10 min ved 180 grader. (Forvarmet ovn)

 

På min tallerken er der 1/4 del af  kartoffel salaten og stor grov Frankfurter

Hf1-2 jordskokker, sødkartoffel og løg

Hf3 frankfurter

Hf4 kartofler og sukker

Fedt fløde og smør 3 spsk.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur Madplan uge 45