Peanutbutter – kylling kødboller m Satay sauce og ris salat – Gastrosita
Kylling bacon club pita

Peanutbutter – kylling kødboller m Satay sauce og ris salat

f152a0ab-a8c5-4c96-b36b-95e5dbc5235a

Kylling deller m peanutbutter og zatay sauce og ris-salat

Lige meget hvor du kigger hen på Instagram er der billeder af snickerskage og peanutbutter cookien, peanutbutter fuge, alt er peanutbutter, peanutbutter… jeg har sagt det før og jeg nævner det lige ige, jeg har ikke en sød tand. Jeg lever ikke for kage og desserter, og skal jeg bruge tid og kalorier på det, skal det være godt… Det salte køkken, det er der jeg har min force, og jeg elsker mad, god mad med god smag.

Jeg havde fået købt en alt for stor portion hakket kylling, og havde egentlig bare tænkt mig at lave deller til fryseren. Istedet blev det til traditionelle kylling frikadeller, pesto deller (opskriften finder du her) og de her kylling kødboller med et thai tvist og peanutbutter . De er super lette og lave, de ryger lige i ovnen også kan de fryses…

Jeg har lavet den her opskrift sådan at vores 5 årig datter kan spise dem, er du til mere krydret mad, så kom lidt ekstra chili i zatay saucen.

73649681-0e81-4043-90d1-636567a01e68

4 personer, 30 min.  Du kan med fordel koge dine ris dagen før.

Du skal bruge;

450 g hakket kylling

2 æg

1 spsk. Revet ingefær

2 forårsløg

1gulerod

1,5 spsk. peanutbutter

2 Spsk. Panko rasp (1 spsk. Havregryn )

 

Ris-salat

500g rødkål

2 dl ris

1 agurk

4 gulerødder

1 forårsløg

rød chili

2 spsk. Saltet peanuts (resten af posen gemmer du, vi skal snart lave konfekt)

satay sauce

4 spsk. Peanutbutter

1 lime (saft)

1 fedhvidløg

2 dl kokosmælk light

5 spsk. soya

1 spsk. Revet ingefær

1 spsk. scirachi chilisauce

1 spsk. Honning

Frisk koriander

Sådan gør du:

Sæt risene over at koge.

Riv ingefær helt fint, snit forårsløgene fint, riv 1 gulerod på den fine side af jernet. Rør den hakket kylling med 1/2 tsk. salt og 1 spsk. I en skål pisker du med piskeris eller gaffel 1 spsk. soya, 1,5 spsk. peanutbutter og æg sammen. Kom det op til den hakket kylling sammen med revet ingefær, gulerod. Rør det godt sammen og tilsæt så 2 spsk. Panko rasp. Jeg bruger panko rasp fordi det giver en let og luftig fars, og fordi det giver en god stegeskorpe.

Lad den rørte fars stå 5-7 min, i mens tænder du for ovnen, den skal være 180 grader varm. Tag en bageplade og beklæd med bagepapir. Form 20 kødboller, og steg i ovnen i 12 min.

Dine ris skulle gerne være færdige, de skal køle lidt af, så hvis du har en bakke eller et stort fade, så spred risen ud på der, og lad dem køle af.

Snit rødkål fint, riv gulerødder, snit forårsløg, skær agurken ud i halve skiver og hak peanuts.

I en gryde kommes 4 spsk. Peanutbutter , saften fra 2 lime, 5 spsk. Soya, et knust fed hvidløg, 1 spsk. revet ingefær, og 1 spsk. Chili sauce, det hele røres sammen under varme, tilsæt 2dl. Kokosmælk , tilsæt lidt vand hvis den er for tyk. Til sidst 1 spsk. Honning.

 

Nu er dine ris afkølet og du kan anrette, eller servere så blander man selv.

På min Sense tallerken er;

5 kødboller, 1 grydeske med meget lille top ris, 1 håndfuld med top rødkål, 1/4 agurk, revet gulerod, forårsløg og 2,5 spsk. Sauce. Og lidt hakket peanut på toppen

 

Hf1-2 gulerod, forårsløg, agurk, rødkål

Hf3 5 kødboller

Hf4 ris

Fedt 2,5 spsk. Peanutbutter og 1/2 spsk. Peanuts

2 kommentarer

 • Sonja Kramer

  Det ser enormt lækkert ud og jeg ville gerne prøve retten, men da jeg pga allergi ikke ved om jeg tør bruge peanutbutter, vil jeg høre om der var et alternativ til retten, som smagsmæssig, ville lægge sig op af opskriften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Sonja, først lad mig beklage det sene svar, din kommentar har været fanget i spamfilter. Alternativt, vil jeg bruge en spsk. Kokosolie sammen med en spsk kokos mel. Også lave md kokos smag, peanut allergi er en grim en… lad mig vide hvor godt det smager…

   Knus Gastrosita

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling bacon club pita