Glutenfri græskar brownie

Pariserbøf

a39a9597-11ab-454e-91a8-354cdaf235f4

724cafed-6333-4c23-989c-4ee38293c5c5
Weekenden er over os, det er fredag og det må godt være lidt ekstra hyggeligt og lidt lækkert og nemt. Der må man jo sige at “Pariserbøffen” passer fantastisk ind. Ja også er det en af min dejlige kærestes livretter.. Mig?, jeg er mere en tatar pige.. men for mange betyder det også, at man skal modstå fristelsen med kage eller ekstra søde lækre sager i kantinen. Med Sense kuren, synes jeg at dette er blevet 100 gange lettere,. Jeg er også ved at lære mig selv, at rose mig, selv i stedet for at dunke mig selv i hovedet, når jeg ikke passerpå hvad jeg putter i munden. Istedetfor kagen på arbejdet i dag, så vil jeg hellere, gemme mine håndfulde4 fra morgenmaden og frokosten, til i aften sådan at jeg kan nyde et stort glas rødvin til “Pariser bøffen”

bd5761b0-ef3f-4f2d-827b-d7eea3ed1709

Jeg har tilføjet lidt lækkert , jeg har balasamico bagte rødbede tern blandet med de syltet, jeg har små rå blomkålsbuketter, og jeg mener små ( tommelfingernegel størrelse) . Blomkålen blander jeg i pickles. Det giver forskellige tekstur, og lidt grovere grønt i en skøn ret.

4 personer 35 min

500g hakket okse 3-7%

2 håndfuld bagte rødbeder (200g) evt. 2 ekstra til rødbede fritter

1 håndfuld blomkål

1 håndfuld hakket løg

4 spsk. Kapers

1 håndfuld syltet rødbede

4 spsk. pickles

8 spsk revet peberrod

4 æggeblommer ( husk at skolde skalden, hvis du vil servere blommen der i)

4 skiver brød

4 spsk smør

4 spsk oliven olie

Rigeligt salt og peber

2eb11ca9-4930-4617-b13a-982e52c128c6

Start med de bagte rødbede tern. skræl og skær 2 rødbeder i tern, bland med 1 spsk olie, 3 spsk balsamico eddike , salt og peber, bag i ovnen ved 200 grader i 20minutter. Bland de bagte tern, med tern af syltet rødbede. Jeg snitter altid mit andet tilbehør i tern, så passer det bedre på gaflen.

Du kan også lave rødbede fritter i stedet, skræl rødbeder og skær i stave , vend dem i 2 spsk. Olie og bag i ovnen 180 grader varmluft i 30min. Drys med flage salt når de kommer ud.

bd5761b0-ef3f-4f2d-827b-d7eea3ed1709

Form 4 bøffer, krydre dem godt på begge sider med salt og peber . Jeg har lige opgraderet min “Pariserbøf” og bruger en udstikker, til brød og til at forme bøffen i. Så passer bøffen perfekt til brødet. Kom 2 spsk.olie og 2 spsk. smør på en varm pande. Start med at stege på bøfferne på den ene side i ca 2 minutter, sådan du opnår en flot stege skorpe, vend og steg på på den anden side ved høj varme 1 minut, og skru så ned steg for mellem varme i 4-5 minutter for at opnå rosa bøf. Tag bøfferne af og læg på tallerken. Mens bøfferne hviler på en tallerken ligger du dine fire brødskiverne på panden og lader dem suge resten af fedt stoffet og riste her i.

I mine nye version har jeg også rørt min revet peberrod med mayonnaise , 3 spsk. Til et lille bæger. Det smører jeg på brødet, det giver en helt ny effekt i smags lagene og jeg er ret vild med det… jeg har også ud over mine bitte små blomkåls buketter, så har jeg kommet revet gulerod i pickles, og tilføjet endnu en spsk pickles.

Du skal også være opmærksom på at derer sukker i almindelige syltet rødbeder, du kan købe sukkerfri, I stortest alle supermarkeder. Pickles er der også sukker i, men igen, det er ikke kæmpe mængder.

Sense måltidskassen tæller jeg således:

Hf1: Rødbeder, bagte og syltet, løg, blomkål

hf2 : ingen

Hf3: bøf

Hf4: 1 brødskive

Fedt: 1 spsk. Fordelt på Olie og smør, 1 spsk. Æggeblomme( jeg har set at når det kun er æggeblommen som spises, tælles det som fedt) hvilket giver god mening) også har jeg blandet 1 spsk. Mayo med min peberrod.

smagsgivere: pickles og kapers

Så er der vel bare tilbage at sige rigtig god fredag til alle, håber i får en skøn dag…

Kærligste hilsner

Laila

5b4d82d2-6a3f-4211-b365-9d298fc7e412

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri græskar brownie