Muslinger A la creme

Paella- lav karbo og Sense venlig

img_0270

Sense kur madplan Fredag: Sense paella

Det er nok ved at være 22-23 år siden jeg fik min første Paella. Det var på Mallorca, inde i Palma. Jeg var på guide skole, og vi var et smut i Palam. Vi boede ellers i Palma nova en lille hyggelig by tæt på party yen Magaluf . De 6 uger er nogle af de mest fantastiske uger af min ungdom. Har fået de skønneste dejligste vener, som jeg stadig ser. Vi mødes gerne sommer og jul, til en lille omgang festivas.

Jeg har siden hen fået Paella, masser af andre steder i verden, men den  der står mig kært… Paella, laves både med ren fisk og skaldyr , så laves den med skaldyr og kylling. Denne er en version som jeg har tilpasset ugeplanen og Sense. Og den smager fantastisk.

Ingredienser

5 forårsløg

1 blomkål

1 grøn peber

1 rød peber

1 dl ærter

8 kyllingelår

100g chorizo

200g optøede nordsørejer med skal eller 150g uden skal

2 fed hvidløg

2 dl aborio ris

2 spsk. Oliven olie

2 spsk. smør

paprika

1 tsk. Røget paprika

6 dl hønse fond

10 safran tråde

1 citron

Frisk persille

4 spsk. Aioli

 

Snit forårsløg i skiver, knus og hak hvidløg. Fjern kerne og stilk fra peberfrugterner og skær i store tern.

Chorizoen skæres i skiver, kylling lårene krydres med salt, peber og almindelig paprika.

Du skal bruge en store dyb pande

start med at stege chorizo stykker lettere sprøde, det tager et par minutter ved høj varme. Fjern chorizo fra panden. Kom olie på panden, og sørg for at kylling lårene bliver stegt godt af på alle sider, det tager 7-8 min. Tag lår af panden. Kom så smører på panden og svits ved middelfartere løg og hvidløg, når du kan se løgene er klare kommer du peber tern i, lad dem svitse med i et par minutter. Kom nu risenes og vend dem godt rundt sammen med løg og peber. Læg nu lårene ned til risene efter fulgt af 6 dl fond. Lad nu retten simre under låg, eller et stykke folie i 25 minutter. I mens rives eller snittes blomkål i foodprocessor . Kom nu ærter, og revet blomkål, og den stegte chorizo i retten og vend rundt. For at kunne servere en smukkere ret, vil jeg anbefale, at du lige løfter kylling lårene op, alt i mens tingene vendes sammen. Læg nu lårene i igen, og kom rejer i. Låg på oplad retten simre 3-4 min. Skær halvdelen af citron i både, og pres den anden halvdel ud over retten. Pynt af med hakket persille og citron både.

Servere med aioli til.

img_0271

 

På min Sense tallerken var 2 meget store grydeskeer med ris-kål blanding, peberfrugt. 2 kylling lår. 5-6 rejer og lidt chorizo, samt en stor spsk aioli.

Hf1-2 Blomkål, peberfrugt, løg og ærter

Hf3 kylling lår, rejer og chorizo

Fedt: 1 spsk. Aioli, 1/2 smør, 1/2 spsk. Olie

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Muslinger A la creme