Vildt lasagne på krondyr og rigelig svampe

Ostevaffel og Tomat sødkartoffel suppe og chili oksefrankfurter

tomatsuppe med sødkartoffel og oksefrankfurter

Jeg har taget en beslutning om at gå ned i vægt, det er vel ikke rigtig nogen hemmelighed. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg synes det er hammerende svært. Specielt når man har en hjerne, som gerne vil tænke på mad, nye opskrifter og kombinationer hele tiden.

Tilbage september 2015 besluttede jeg mig for, at  det skulle være NU, og det skulle være sådan,at jeg kunne holde det ud i 12 måneder, det er nemlig den tid, det vil tag, at smide de forstørrede erotiske buttede former. Former som har ikke sneget sig på, som en listig Ninja-snegl… Nej 10kg om året i 3 år.

Jeg vil gøre det uden, at undværre, at have huset fuld af middags gæster, uden at undværre vores tapas/antipasti fredag og pizza søndag, og jeg vil bestemt ikke undværre vin og by turer med veninderne. Så som nævnt før på bloggen har jeg valgt at leve efter Sense, en livsstil som passer mig og mit behov, uden at jeg skal blive fanatisk eller undværre og ekskluderer visse madvarer. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.

Suppen her bygger på Sense, har du lyst til at læse mere om konceptet og livsstilen og mange andres vægttag så tag et kig på www.sensekost.dk her finder du masser af materiale og hjælpe videoer.

Opskriften på oksepølsen kommer på et senere tidspunkt, et rigtig godt alternativ er Gourmet pølser fra “Aalbæk Specialiteter” Dem finder du i fakta, Kvickly b.l.a. eller gå til din lokale slagter, mange af dem har nogle helt fantastiske hjemmelavet pølser fyldt med kød og smag. Min opskrift er først tilgængelig senere på året 😉

Opskriften er til 4 personer

Suppe;

1 mellemstor sød kartoffel, skrællet og skåret i tern

2 dåser hakket tomat

1/2 rødpeberfrugt

1 rødløg skåret i tern

2 fed hvidløg snittet

1 tsk. tørret timian

1 tsk sød paprika

1/2 tsk salt

1 stor tsk sambal oelek (rør den i til sidst, hvis du harbørnsom skal spise med, så giv dem før du tilsætter)

 

Ostevafler; 4 vafler

1/4 knoldselleri, revet på den helt lille side

1 mellemstor sød kartoffel, revet på den helt lille

2 æg

2 store spsk revet cheddar

2 store spsk revet lagret gouda

1/2 tsk løgpulver

Du kan bruge dine egne favorit oste, jeg er bare vild med denne kombo.

Topping;

Blandet nødder og græskarkerner ristet på panden

Hakket mynte

Hakket persille

4 spsk fraiche 5%

4 frankfurtere

 

Suppe;

Start med at skærer alle grøntsager til suppen i tern, kom dem i en gryde sammen med  1 dl vand paprika, lad det koge op, læg låg på i 4 min, hæld de 2 dåser hakket tomater ved, fyld den ene tomme dåse med vand og hæld i gryden. Lad det hele koge i 20 min, stavblend og smag til med salt. Husk hvis børnene skal spise med, så vent med at røre sambal oelek i, til de har fået deres portion.

Vaffel;

Start med at rive alle ingredienser, rør dem hereftersammen, konsistens minder om en tung kålsalat uden for meget væske. Tænd vaffeljernet og steg. Jeg lagde mine på bagepapir og i ovnen i 3 min lige inden servering. Det passede fint med rest tiden, inden den ovngrillet frankfurter var færdig.

Frankfurter;

Tag 4 frankfurter, skær dem i 1cm skiver uden at skære helt igennem, sæt dem på bagepapir og i ovnen ved 190 grader varmluft i 12 min.

Til alle jer som følger Sense, så udgør dette måltid;

Pr. person

Håndfuld 1 og 2 , Håndfuld 3, samt 2 spsk fedt

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vildt lasagne på krondyr og rigelig svampe